Fulham sista hindret för Janssons Brentford

Det blir Fulham som står för motståndet när svenske landslagsbacken Pontus Jansson spelar kvalfinal till Premier League med sitt Brentford.

Tränaren Scott Parker är bara en match från att ta Fulham tillbaka till Premier League. Arkivbild.

Fotboll2020-07-30 22:50

Detta står klart efter att Londonlaget besegrat Cardiff med sammanlagt 3–2 över två möten.

Fulham hade en betryggande 2–0-ledning med sig från måndagens bortamatch i Wales – men Cardiff skulle ändå skapa nerv i returen på Craven Cottage.

Gästerna tog ledningen på hörna genom Curtis Nelson efter nio minuter. Bara en minut senare var det dock kvitterat när Neeskens Kebano satte kvitteringen för Fulham.

Cardiff repade dock nytt mod och var bara ett mål ifrån avancemang när Lee Tomlin gjorde 2–1 i början av andra halvlek. Men fler mål blev det inte – något som betyder att Fulham nu bara är en match ifrån att ta sig tillbaka till Premier League efter en säsong i den näst högsta divisionen The Championship.

Kvalfinalen mot Brentford spelas på nationalarenan Wembley den 4 augusti.