Fyra fullträffar – och glädjande comeback: "Stabilt"

Serieledarna Vimmerby IF mot tabelljumbon Borens IK. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Visst, VIF gjorde processen kort med gästerna. "Det känns jättebra att ligga i topp", säger VIF-tränaren Pierre Brorsson efter 4–0 och fortsatt serieledning.

Vimmerby IF-damerna fick jubla fyra gånger om mot Borens IK.

Vimmerby IF-damerna fick jubla fyra gånger om mot Borens IK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-06-03 16:40

Vimmerbys damer fortsätter att gå starkt i division 2.

I lördagens hemmamöte med jumbon Boren kom det första målet efter en kvart, när Frida Pöder skickade in 1–0 med en läcker tåfjutt.

– Vi tog tag i det från början och gör det stabilt hela vägen, säger tränaren Pierre Brorsson.

Det här var VIF:s match, från start till mål. Noterbart är att VIF återigen startade utan fixstjärnan Nathalie Johansson, som varit skadad. Mot Boren kom hon in i andra halvlek.

– Hon hade nog kunnat spela tidigare också, men vi har inte velat riskera något. Tjejerna har verkligen steppat upp och tagit ansvar när hon har varit borta och vi har klarat oss bra, säger Brorsson.

Stina Kägu Bragsjö fyllde på till 2–0 efter 20 minuter och 3–0 kom i början på andra halvlek, när Pöder förvaltade en straff. 

Nathalie Johansson fick avsluta med att göra mål i sin comeback, tio minuter från slutet. Frida Pöder spelade fram till det målet och var också direkt inblandad i alla VIF:s mål.

VIF toppar fortsatt serien, på samma poäng som Tjust men med bättre målskillnad. Tjust vände för övrigt sin match mot Växjö BK till seger med 3–2, efter att ha legat under med två mål.

– Det känns så klart jättebra att ligga i topp. Sen hade det varit ännu bättre om Tjust tappade poäng i dag (läs lördag), men de fick in ett segermål sent. Samtidigt ska man inte titta på det för mycket, utan vi måste göra vårt jobb, menar Pierre Brorsson.

VIF fortsätter att gå starkt i division 2.
VIF fortsätter att gå starkt i division 2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!