Fyra mål av Girelli – "Juve" pressar Lyon

Cristiana Girelli och Juventus hade målfest hemma Zürich. Italienskan svarade för hela fyra mål när Turinlaget vann med 5–0. En seger som gör att Juventus sätter press på regerande mästarlaget Lyon i grupp C av Champions League.

Juventus Cristiana Girelli satte fyra mål för Turinlaget hemma mot Zürich i Champions League. Arkivbild.

Fotboll2022-12-15 21:34

När 78 minuter var spelade av Juventus hemmamatch mot Zürich klev 32-åriga Cristiana Girelli av. Då hade anfallaren hunnit med att noteras för hela fyra mål.

Redan efter två minuter styrde Girelli in ledningsmålet på hörna på snöomgärdat Juventus Stadium.

Efter 25 minuter stack nederländskan Lineth Beerensteyn emellan och utökade till 2–0 – återigen på hörna.

Men det här var Girellis målkväll på den stora europeiska klubblagsscenen. Precis innan halvtidsvilan fick Juventus straff och Girelli chippade elegant in 3–0 mitt i målet bakom en chanslös Seraina Friedli i bortamålet.

I den 57:e minuten fullbordade 32-åringen sitt hattrick. Juventus svarade för ett elegant anfall och Girelli behövde bara sätta foten till fram till 4–0.

Två minuter senare var det dags igen. Juventus, med svenska landslagsstjärnan Linda Sembrant i startelvan, fick en ny straff och Girelli kunde skicka in den för dagen röda bollen fram till slutresultatet, 5–0.

Storsegern gör att Juventus står på åtta poäng i grupp C och därmed sätter italienskorna rejält med press på det regerande mästarlaget Lyon, som står på tio poäng efter att ha besegrat Arsenal på bortaplan med 1–0.

I den sista omgången på onsdag nästa vecka möts just Lyon och Juventus i Frankrike.