Fyra mål av Häcken mot nykomlingen

Nykomlingen IFK Norrköping har fått en drömstart i damallsvenskan med två raka segrar. Och så blev det proppen ur för fjolårstvåan Häcken – 4–0 mot Växjö. –Vi fick hål på dem i vårt anfallsspel, säger Josefine Rybrink.

Häckens Rusul Rosa Kafaji gjorde två mål mot Växjö.

Fotboll2023-04-02 17:20

Häcken förlorade premiärmatchen mot Djurgården med 0–1. Men mot nykomlingen Växjö blev det proppen ur när det gäller målproduktionen.

– Vi har jobbat med det mycket i veckan och vi gör det väldigt bra. Vi skapar ett bra övertag och får mycket målchanser och gör fyra mål, säger Rybrink till Viaplay.

Rusul Rosa Kafaji gjorde 1–0 i första halvlek. Och landslagsanfallaren Anna Anvegård gjorde 2–0 – efter bara tolv sekunder i andra halvlek. Direkt efter avspark gick Häcken till anfall och djupledspassningen fram till Anvegård gjorde hon inget misstag med utan satte bollen direkt upp i krysset.

Häckens Stine Larsson ökade på till 3–0 på nick och Kafaji gjorde 4–0, hennes andra mål för matchen.

Vann med 3–0

IFK Norrköping har fått en drömstart av sin första säsong i damallsvenskan med segrar i de två första matcherna.

Norrköping följde upp 2–1 mot Växjö med 3–0 mot IFK Kalmar.

Segern säkrades under tre minuter i första halvlek då först Vilma Emilia Koivisto gjorde 1–0 efter en hörna som hon själv slog och My Cato följde upp med 2–0 tre minuter senare.

Med 20 minuter kvar av matchen gjorde Dilja Ýr Zomers matchens tredje mål.

Vittsjö besegrade nykomlingen Brommapojkarna med 2–0 efter två mål av den finländska landslagsmittfältaren Jutta Rantala.

Två snabba mål

Kif Örebro bortaslog Djurgården med 2–0 efter två snabba mål i början av andra halvlek. Maja Bodin nickade in 1–0 i den 49:e minuten och sedan svarade Djurgårdenmålvakten Hedvig Lindahl för ett självmål då hon stötte in bollen i mål med knät efter en trasslig situation efter hörna.

Piteå vann över Kristianstad med 1–0 efter ett sent mål av Anam Imo.

Efter två omgångar har Linköping, Norrköping och Hammarby full pott. De småländska lagen IFK Kalmar och Växjö står kvar på noll poäng.