Fyrverkerikaos i Göteborg: "Inte så kul för barnen"

Plötsligt började fyrverkerier regna in över planen på Gamla Ullevi. Både spelarna och barn som var på plats tvingades söka skydd. –Det var nog inte så kul för dem, säger IFK Göteborgsmittfältaren Sebastian Ohlsson.

Spelarna och barnen som var med på inmarschen tvingades lämna planen efter ett stort antal fyrverkeripjäser från "Blåvitt"-klacken.

Spelarna och barnen som var med på inmarschen tvingades lämna planen efter ett stort antal fyrverkeripjäser från "Blåvitt"-klacken.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-11-06 22:54

Krismötet mellan IFK Göteborg och AIK kom i gång sent på grund av ett stort antal fyrverkerier från Blåvitt-läktaren.

Bland annat tvingades barnen som ställt upp runt mittcirkeln i samband med spelarnas inmarsch fly undan fyrverkeriregnet.

– Jag tror att det var okej med dem, men det var nog inte så kul för dem när det smäller över huvudet på dem. Jag hoppas att det inte var allt för jobbigt, säger IFK Göteborgsmittfältaren Sebastian Ohlsson.

Senare fick den andra halvleken skjutas upp i drygt 20 minuter sedan nya fyrverkerier och annan pyroteknik tänts i både IFK Göteborgs- och AIK-klacken och fyllt arenan med rök.

Händelsen tvingade fram ett matchmöte, men till slut bestämdes att matchen skulle spelas vidare.

IFK Göteborg kommer nu att utreda vad som hänt.

– Vi har haft de möten vi ska ha och har följt protokollet. Vi håller på att utreda händelsen, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Jonas Arlmark.

– Här har vi ju någonting att utreda och vi behöver komma till botten med det här och försöka lista ut vad som har hänt.

Trots väskförbudet

Enligt Jonas Arlmark var ett flertal av dem som tände fyrverkerierna maskerade.

Supportrar på de båda kortsidorna – där klackarna står – visiterades dock inför matchen. Hur de, trots det nyligen införda väskförbudet, fått in så mycket pyroteknik är oklart.

– Det är det vi håller på och utreder. Jag kan inte svara på det, säger Jonas Arlmark.

– Man kan spekulera, men det vill jag inte göra. Vi ska utreda det och sedan lovar jag att återkomma med vad utredningen ger.

"Inte ultimat"

I själva spelet påverkade fördröjningen inte, tror Sebastian Ohlsson, trots att IFK Göteborg gjorde ett relativt blekt intryck i ångestmatchen.

– Det var väl ganska väntat att det skulle komma. Nu var det väl bättre att det kom innan än under matchen, men det bästa hade väl varit om man slapp avbryta, säger han.

– Det är ju inte ultimat, sedan är det inget vi kan skylla på. Det är samma för båda lagen och det måste vi kunna hantera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!