RIF föll i målfest – åtta mål i andra halvlek

Hjulsbro hade bara släppt in fem mål på hela säsongen. Rimforsa IF gjorde tre stycken på fredagskvällen. Ändå blev det en tung förlust (6–3) för RIF i toppmötet. "Det kunde lika gärna varit vi som gick därifrån med segern", menar tränaren Mats Andersson.

Hilding Djerfs Rimforsa IF gjorde tre mål, men förlorade ändå i toppmatchen mot Hjulsbro.

Hilding Djerfs Rimforsa IF gjorde tre mål, men förlorade ändå i toppmatchen mot Hjulsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-12 22:00

Hjulsbro IK mot Rimforsa IF. Det bjöds på ett riktigt toppmöte i Östgötafyran under fredagen. 

HIK kom dit som serietvåa, medan RIF skuggade bakom, som trea. Efter matchen är nu Hjulsbro nya serieledare, tack vare 6–3-segern. 

Men vi tar det från början. 

Ett tidigt mål av hemmalaget Hjulsbro blev första halvlekens enda. Rimforsa skapade ett par lägen men lyckades inte hitta någon kvittering – då. 

– Hjulsbro kommer alltid ut starkt och det var vi förberedda på. Men vi var inte riktigt där första halvan av den första halvleken. Efter vattenpausen är vi däremot betydligt mer påkopplade och tar över rejält, säger Mats Andersson, tränare i RIF.

En kvart in i den andra halvleken kom kvitteringen, när Hilding Djerf höll sig framme. Kvitteringsglädjen blev dock kortvarig. Två minuter senare fick Hjulsbro straff och tog ledningen på nytt. Uppförsbacke för gästerna igen, alltså. 

– Det är en boll som studsar upp på handen på en av våra spelare, men han hade den intill magen. Domaren tyckte dock att det var straff, menar Andersson, som ändå fick glädjas kort därefter.

Det dröjde då bara tre minuter, innan David Cederholm kunde pricka in 2–2. Minuten senare? 3–2 till HIK. 

– Klart att det är tufft, suckar Andersson och fortsätter:

– Vi äter oss in målmässigt två gånger och båda gångerna tar de ledningen direkt efter våra mål. Det är synd.

Den gången lyckades "Riffet" inte hämta sig, utan släppte in ytterligare tre mål mot slutet. Noel Jackeltoft reducerade till 6–3 med bara ett par minuter kvar att spela, vilket också blev slutresultatet. 

– Hjulsbro är ett jättebra lag och är riktigt farliga när de får komma runt på kanterna och slå in inlägg i boxen. Tyvärr är vi lite för passiva där och ska egentligen inte låta dem komma runt så lätt. Sen går vi inte ut defensivt idag (läs fredag) på något sätt, utan vi bjuder verkligen upp till kamp och går för det. Det kunde lika gärna varit vi som gick därifrån med segern, säger tränaren, som valde att lyfta fram Hilding Djerf för hans insats. 

– Han sprang kopiöst och vann mycket närkamper. 

Hjulsbro är nu uppe på 34 poäng i serien och toppar den, två poäng före Hemgårdarnas BK. Man har däremot en match mer spelad än HBK. RIF är kvar på 26 pinnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!