Galen premiär för VIF – avgjorde i slutminuten

Underläge med mindre än tio minuter kvar. Var Vimmerby IF-damerna på väg mot förlust i division 2-premiären borta mot Eneby? Nej, nej. Nathalie Johansson och Kujtese Rexha fixade till slut en dramatisk vinst. "Det var en otroligt jobbig match", skrattar VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 3–2-segern.

Nathalie Johansson stod för två av målen och spelade fram till segermålet när VIF vann premiären mot Eneby.

Nathalie Johansson stod för två av målen och spelade fram till segermålet när VIF vann premiären mot Eneby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-09 18:19

Mikael Rinaldo har knappt hunnit smälta det han upplevt. Hans Vimmerby IF fick det inte riktigt att stämma i premiären i "tvåan" borta i Norrköping på lördagen. 

Ändå blev det tre poäng. 

– Det kändes så bra innan matchen... Men vi får inte spelet att stämma. Sen har vi en jäkla motvind i första halvlek också och får inte tag i bollen, säger Rinaldo. 

Vad var det då som hände? Jo, vi tar det från början. Eneby BK tog ledningen efter 30 minuter. Tre minuter senare var det kvitterat, tack vare Nathalie Johansson. 

1–1 stod sig bara i ett par minuter, innan hemmalaget återtog ledningen. 

– Det är två individuella misstag från oss som leder fram till deras mål, säger VIF-tränaren och fortsätter:

– I halvtid sa vi bara att vi vet att vi är så mycket bättre. Vi tar också över mer och mer i andra halvlek men får inte riktigt in bollen. 

Efter 70 minuter, när VIF fortfarande jagade en kvittering, satsade man allt på ett kort. 

– Vi gick över på tre anfallare och ner på trebackslinje. Herregud vilket tryck vi skapade då... Vi bara körde på. 

Och rättvist nog kom också 2–2, i den 82:a minuten. Nathalie Johansson drog in en frispark och satte sitt och lagets andra mål i matchen. 

– Man ser paniken i Enebys ögon där och de orkar inte. Vi fortsätter att ånga på samtidigt som de bara maskar och maskar för att döda tid. 

Precis innan klockan tickade över 90 var det ändå dags för VIF att sätta in den sista stöten. Johansson hittade fram till Kujtese Rexha, som tryckte dit segermålet. 

– Den känslan där och då... Det är så otroligt skönt. Sen var det sju långa tilläggsminuter, vilket var extra jobbigt. Men såna här segrar är något speciellt, man mår jäkligt bra efteråt, konstaterar Mikael Rinaldo. 

Han fortsätter:

– Men det här är inte bra för hjärtat, haha. Det var en otroligt jobbig match. Vi hade räknat med tre poäng här men vi fick verkligen slita. Vi gör inte en av våra bästa matcher spelmässigt, snarare tvärtom. Men vi krigar på så otroligt bra och jobbar som ett lag. Det är en lagseger hela vägen in. Det är galet bra. 

Det blir en bra bussresa hem nu?

– Haha, ja, det kan vi nog räkna med. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!