Galna målformen räckte inte till VM: "Besviken"

Danskan Olivia Holdt är i glödhet form – hemma mot IFK Norrköping satte 22-åringen sitt nionde mål på mindre än en månad. Någon plats i Danmarks VM-trupp fick dock inte Rosengårdsspelaren. –Lite besviken är jag, säger Holdt efter 2–1-segern mot Norrköping.

Rosengårds Olivia Holdt satte ledningsmålet när Rosengård slog IFK Norrköping med 2–1. Målet var danskans nionde fullträff på mindre än en månad.

Fotboll2023-07-02 16:56

I den tionde minuten hemma mot IFK Norrköping i damallsvenskan skickade Olivia Holdt in ledningsmålet för Rosengård. Målet var danskans nionde fullträff på mindre än en månad och 22-åringen har endast gått mållös i en av de sex senaste matcherna (0–0 mot Uppsala).

– Det är skönt, säger hon med ett stort leende.

Sju av målen har kommit de fyra senaste matcherna. Målskyttet ser ut att gå per automatik.

– Jag tänker inte så mycket, men det är klart att jag har självförtroende när jag får lägena och jag har en tanke om att jag gör mål, säger Oliva Holdt.

Fått en förklaring

Precis som många gånger förr var det den svenska landslagsstjärnan Olivia Schough som stod för framspelningen. Denna gång med en fin genomskärare från vänsterkanten – Holdt behövde bara sätta foten till.

– Jag har sagt det förr, men när Olivia spelar såhär är det lätt för mig att göra mål. Hon ger mig bra chanser. På dagens mål är det inte mycket jag behöver göra och det var därför jag också sprang direkt till Olivia när jag gjorde målet, säger Holdt.

Olivia Schough är självskriven i den svenska VM-truppen, som den 10 juli flyger till mästerskapet i Nya Zeeland och Australien. Lagkamraten Olivia Holdt kom dock inte med i Danmarks 23 spelare stora VM-trupp.

TT: En besvikelse?

– Hade du frågat mig för en månad sedan hade jag inte varit besviken, men när man nu har gjort många mål inför ett VM och känner sig i bra form är det klart att man får ett litet hopp om att man skulle få vara med. Så lite besviken är jag, det hade väl varit konstigt om jag inte hade varit det.

Förbundskaptenen Lars Søndergaard har dock varit i kontakt med Holdt.

– Jag är på en bruttolista. Förbundskaptenen ringde och sade att konkurrensen var för stor just nu. Jag har fått en förklaring och tänker att det är för att jag var nära att komma med, säger Olivia Holdt.

Danmark har Kina, England och Haiti i sin grupp.

– Nu tänker jag att jag ska ha en jättefin semester, så får vi se vad som händer, säger Holdt.

"Inte den bästa matchen"

Mot Norrköping fick Rosengård kämpa för segern. Bortalagets Ebba Handfast kvitterade på hörna i den 43:e minuten. I andra halvlek hade gästerna två bra lägen till att avgöra – i stället satte Rosengårds mittback Gudrún Arnadóttir segermålet med dryga kvarten kvar att spela.

– Det var inte den bästa matchen, men vi tog tre poäng, säger Oliva Holdt.

Det regerande mästarlaget Rosengård spelar sin sista match innan VM-uppehållet kommande fredag hemma mot Linköping. Rosengård är tabellfemma med 32 poäng – nio poäng efter serieledaren Häcken.