Så tror profilerna om seriefinalen: "De ska man ha koll på"

Vi bad fyra lokala fotbollsprofiler att spå hur söndagens seriefinal i "femman" mellan Hjorted/Totebo och IFK Västervik slutar. Svaren blev förvånansvärt lika.

Andreas Ekberg bryr sig inte om vilka som vinner.

Andreas Ekberg bryr sig inte om vilka som vinner.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2024-10-05 09:00

På söndag spelas kanske årets match sett ur lokala ögon på Hjortheden i Hjorted. Hjorted/Totebo eller IFK Västervik kommer att ta en direktplats upp i "fyran". Inför matchen har fyra lokala fotbollsprofiler kontaktats för att svara på frågor angående den stundande fotbollsfesten. Frågorna som ställdes var:

  1. Vilka tror du tar det direkta klivet upp och varför tror du det?
  2. Vilka hoppas du på?
  3. Vilka spelare ska man ha ett extra öga på?
  4. Hur mycket lokalfotboll har du sett denna säsong?
  5. Är du på plats på söndag?

Andreas Ekberg 32 år, löpstark forward med erfarenhet från VIF.

– Matchen kommer att bli oerhört tight. Jag tror att matchen slutar oavgjort, vilket innebär att H/T tar steget rakt upp. Det kommer att bli en duellrik match med få målchanser. Personligen spelar det ingen roll vilka som vinner – jag håller bara på Västerviks FF, och jag känner ungefär lika många spelare i båda lagen.

– Utstickande denna säsong har ju Simon Sandholm, Mehmet Ali Tekbas och Jimmy Svensson varit i H/T. I IFK är det Albin Liffner – han levererar alltid i toppmatcher. Även Christopher Sjöblad är svår att möta, och Amel Komina är publikvänlig.

– Alldeles för lite lokalfotboll i år, känner jag. Jag är besviken på mig själv.

– Jag kommer att vara där absolut, jag ser fram emot matchen väldigt mycket.

undefined
Andreas Ekberg bryr sig inte om vilka som vinner.

Magnus Eriksson, 35 år, huvudtränare i VFF med erfarenhet från Vimmerby IF.

– Först och främst hoppas jag att spelarna förstår hur roliga sådana matcher är – njut av tillfället! Jag tror att H/T tar steget rakt upp; de har varit stabila hela säsongen. Deras defensiv ser väldigt stark ut, och Jimmy Svensson har drillat laget bra.

– Jag håller egentligen inte på något lag. Jag hoppas bara att vi får möta det förlorande laget i kvalet sedan – vilket av dem spelar ingen större roll.

– Håll alltid ett extra öga på Sandholm – han har en ruskig spets som kan avgöra sådana här matcher. I IFK gillar jag Jonathan Fält-Öhr. Vi får se om H/T har någon plan för att stoppa hans offensiva rusher – det kan de behöva för att vinna.

– Jag har mest kollat på vår egen serie. Jag önskar att jag hade följt "femman" bättre, men bristen på tid har gjort det svårt. Men självklart har jag haft koll på tabellen varje vecka – så är det.

– Absolut kommer jag att vara på plats, det borde alla som är intresserade av fotbollen lokalfotbollen vara.

undefined
Magnus Eriksson fokuserar i huvudsak på sitt VFF.

Albin Bytyqi, 32 år, skadedrabbad mittback i VFF med säsonger hos IFK i bagaget.

– Fördel H/T, helt klart. Speciellt med tanke på hur tabellen ser ut nu, men det är svårt att gå igenom en serie utan förlust. Det kommer att bli oerhört tight.

– Hoppas gör jag inte på något av lagen, mer än det andra. Jag spelade i IFK i fjol och har många kompisar i H/T. 

– Håll ett öga på H/T:s frontfyra med Albin Kito, Tom Nilsson, Sandholm och Jimmy Svensson – där händer det grejer. Från IFK vill jag nämna Kliton Bakiu; jag älskade att spela med honom. Även Ayman Hadrous, om han spelar på det centrala mittfältet, är en nyckelspelare. Jag vill också lyfta IFK:s backlinje, särskilt Fält och Nils Alfonsson – vilken säsong de har gjort defensivt.

– Alldeles för lite lokalfotboll för mig denna säsong. Jag är dock på plats på söndag, för jag vill att fotbollen i kommunen ska bli bättre, och då är det det minsta man kan göra.

undefined
Albin Bytyqi varnar för H/T:s frontfyra.

Johan Lundin, 41 år, mittback i Tuna med över 20 säsonger i den lokala fotbollen.

– H/T tar det direkta klivet upp, tror jag. Jag har svårt att tro att de tappar sin förlustfria säsong i den sista matchen. Det känns som om de vill mest; att vara en mindre klubb kan ge dem mer vilja.

– Hoppas och hoppas, det gör jag nog inte på något av lagen, kanske H/T i så fall. Men då hoppas jag att de är redo som förening. Att gå upp för att sedan åka ur direkt har jag själv erfarenhet av, och det är inget jag rekommenderar alls.

– Simon Sandholm i H/T har kvaliteter som ingen annan i kommunen, i alla fall offensivt. Även Mehmet Ali Tekbas är oerhört viktig. För IFK vill jag lyfta fram Kliton Bakiu; jag vet själv hur svår han är att möta. Även Fält-Öhr är farlig; hans inlägg måste H/T sätta stopp för.

– Jag har spelat för Tuna denna säsong, så jag har haft bra koll på 'femman'. Dessutom har jag alltid koll på VFF.

– Tyvärr missar jag matchen då vi spelar samtidigt. Men har man möjlighet att vara på plats så ska man dit!

undefined
Johan Lundin hoppas att H/T är redo för att gå upp - om de gör det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!