H/T går fram som en ångvält – vägrar släppa in mål: "Ingen slump"

Hjorted/Totebo är inne i ett stim. I helgen besegrade laget IF Stjärnan med 3–0. Detta var fjärde raka segern med hållen nolla, för laget som fortfarande är obesegrade denna säsong. "Det är ingen slump att det ser ut som det gör", säger spelande tränaren Jimmy Svensson.

Vad ska stoppa Hjorted/Totebo? I helgen kom ännu en seger, och ännu en hållen nolla, för det obesegrade laget.

Vad ska stoppa Hjorted/Totebo? I helgen kom ännu en seger, och ännu en hållen nolla, för det obesegrade laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-16 09:56

På dessa fyra matcher, där Ariel, Hultsfred, HM IS och Stjärnan städats av har H/T imponerande 17–0 i målskillnad.

I söndagens 3–0-seger mot Stjärnan var målskyttarna Mehmet Tekbas, Tom Nilsson och den spelande tränaren Jimmy Svensson. Den sistnämnda säger såhär om matchen:

– Återigen är det väldigt stabilt. Mycket har varit bra de här matcherna, eftersom vi vinner, men det har saknats lite i olika delar i spelet. Vi har haft en del problem med speluppbyggnaden, men det kom vi till rätta med i den här matchen efter att ha haft mycket fokus på det under träningsveckan.

Hur var målen?

– Mitt mål kom efter att jag löpte igenom försvaret och fick en passning serverad av Mehmet. Det var bara att rulla in bollen. Tom kom runt på kanten efter att jag spelat fram honom och sen satte han dit den snyggt. Mehmets mål var också fint, när han drev upp bollen, gjorde bort en försvarare och stänkte dit bollen.

Och utöver er skickliga offensiv vägrar ni släppa in mål numer. Vad är det ni gör så bra försvarsmässigt?

– Visserligen har vi målskyttar som gör mål och försvarare som försvarar, men allting bygger på det som sker i spelets olika faser. Ibland gör vi mål där vi startar ända nerifrån egen målvakt och jobbar oss upp till anfallarna som avslutar. När vi försvarar börjar vi längst fram med pressen från anfallarna. Vi är kollektivt duktiga, och det är ingen slump att det ser ut som det gör.

Och just kollektivet var det som framhävdes efter denna kamp också. Samtliga H/T-spelare stod för en bra insats, förutom under en period i matchen på en halvtimme då spelet inte satt fullt ut.

När det kommer till frågan om vilka som vinner "femman" känns det mest som vi bara väntar på den där sista omgången, när H/T och tvåan IFK Västervik ställs mot varandra. 

H/T har tre poäng upp på Västervik, men sämre målskillnad. I och med att segrarna för H/T fortsätter komma gäller det att Västervik inte tappar poäng framöver, så de inte blir snuvade på en "finalmatch".

– Vi har jagat dem hela säsongen, men nu är det upp till dem att hänga på. Jag förväntar mig dock ett avgörande mellan oss. Vi har råd att förlora och ändå få en avgörande match. Den enda fördelen vi skulle tappa då är att det inte längre räcker med oavgjort för oss i sista matchen. Och med tanke på hur speciell en sån match skulle bli vet jag inte om det är så viktigt, säger Jimmy Svensson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!