Säkrade nytt kontrakt efter drama

Kisa BK fixade att hänga kvar i trean som nykomling. De vände och vann med 2–1 efter stor dramatik hemma mot Västerviks FF. Adam Härnström blev matchvinnare i 95:e minuten.

Adam Härnström höll sig framme och petade in avgörande 2-1 i 95:e minuten som betydde säkrat kontrakt för Kisa.

Adam Härnström höll sig framme och petade in avgörande 2-1 i 95:e minuten som betydde säkrat kontrakt för Kisa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-18 18:26

– Vi chansade på slutet när jag hoppade in och vi gick ned på trebackslinje. Det var skönt att vi fick utdelning och klarade nytt kontrakt, sa spelande tränaren Alberis da Silva.

Derbyt var annars en jämn drabbning som länge såg ut att förbli mållös. Kisa hade ett litet spelövertag och vaskade fram ett par fina chanser i slutet av första halvlek genom Kevin Tekeste och Stephen Kigongo.

undefined
Derbyt mellan Kisa och Västervik blev en jämn drabbning.

I andra halvlek fortsatte kampen och till slut blev det Västervik som tog ledningen 20 minuter från slutet. Daniel Engel höll sig framme i boxen och petade in bollen.

Kisa forcerade sedan mot slutet och fick ett bra frisparksläge i 85:e minuten. Det förvaltade Stephen Kigongo genom att lyfta in bollen elegant i krysset till 1–1.

undefined
Stephen Kigongo i en attack mot Västerviks försvar. Han ordnade senare kvitteringen till 1-1.

På tilläggstid kom sedan avgörande 2–1 till slut. Notoriske målskytten Adam Härnström höll sig framme och petade in målet i 95:e minuten. 

– Det är så skönt att vi ha klarat vårt mål att få spela vidare i division tre. Det har varit mycket upp och ner under säsongen, men vi avslutade starkt och ska vara nöjda med vår prestation, sa da Silva som hyllade målskyttarna lite extra.

– Det var en väldigt fin frispark av Stephen och Adam dyker alltid upp på rätt plats vid rätt tillfälle.

Tränaren höll för övrigt på att missa matchen själv.

– Jag var bortrest i helgen och mitt flyg blev fem timmar försenat. Jag kom till Kisa i halvtid och var sugen på att hoppa in och hjälpa till på slutet. Det gick ju bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!