Gazzettan: Zlatan borta två veckor

En skadekänning stoppade Zlatan Ibrahimovic från spel mot Azerbajdzjan. Nu uppger La Gazzetta dello Sport att svensken missar minst två veckor.

Zlatan Ibrahimovic under Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic under Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien. Arkivbild.

Foto: Maja Suslin/TT

Fotboll2023-03-31 08:07

Enligt den italienska tidningen rör det sig om en muskelskada i höger lår som gör att 41-åringen kommer vara borta från spel i åtminstone 10–15 dagar.

Vidare skriver tidningen att det inte är något allvarligt, men att Ibrahimovic kommer utvärderas vecka för vecka.

Milan-anfallaren fick 17 minuter på planen när Sverige föll med 0–3 mot Belgien i EM-kvalpremiären för en vecka sedan. Mot Azerbajdzjan (5–0-seger) i måndags fanns anfallaren inte ens med i matchtruppen på grund av en skadekänning.

Ibrahimovic gjorde nyligen comeback efter en nio månader lång skadefrånvaro (korsbandsskada) och har sedan återkomsten noterats för ett mål – vilket gjorde honom till Serie A:s äldste målskytt genom tiderna.

När svensken hade presskonferens under den nyligen avslutade landslagssamlingen berättade han att han inte bara opererade sig en gång, utan tre.

– Jag har fått lida i 14 månader. Nu har jag kommit tillbaka och det känns bra. Jag spelar äntligen med glädje och inte med smärta, sade han bland annat då.

Milan, fyra i Serie A, gästar på söndag serieledaren Napoli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!