Gedigen premiär av VIF: "Alla lagdelar gör det bra"

Premiärmatch för ett topptippat Vimmerby IF. Då blev det en komfortabel seger med 4–0, efter en gedigen insats. "Vi hade kunnat gjort några till", säger Pierre Brorsson, tränare i VIF.

Pierre Brorsson var nöjd med premiären, även om det finns mer att ge från laget.

Pierre Brorsson var nöjd med premiären, även om det finns mer att ge från laget.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-13 17:48

Det var VIF som var spelförande i matchens inledning, och det blev inte lättare för Bankeryd cirka 20 minuter in i matchen. 

Då blev en bortaspelare tilldelat direkt rött kort. Många förvånade miner uppstod på planen. Efter matchen fick Sporten uppgifter om att ett könsord yttrades från Bankeryd-spelaren. 

Uppförsbacken blev ännu brantare några minuter senare när Frida Pöder knoppade in 1–0.

– Vi gör en okej premiärmatch, men det syntes att det var lite spänt på sina håll, säger Brorsson.

1–0 stod sig till pausvilan. Men inom loppet av tio minuter i andra halvlek hade VIF gjort både 2–0 och 3–0. Frida Pöder gjorde det andra målet. "Trean" knoppade mittbacken Saga Stejdahl in snyggt i samband med hörna. 

undefined
Frida Pöder blir omklappad efter sitt ledningsmål.

Nathalie Johansson då? Hon skulle såklart också hitta nätmaskorna. Denna gång via en straffspark, som fastställde slutresultatet, 4–0.

– När vi gjorde ett par tidiga mål i andra kändes det tryggare. Det räcker med en felspark så kan det vara kvitterat annars. Vi skapade mycket och kunde ha gjort ett par till mål. Överlag gör vi det bra.

– Vi släpper inte till mycket bakåt, men när de får några lägen gör Pernilla (Marelius) några riktigt bra räddningar. Jag tyckte alla lagdelar stod för en stabil prestation.

Finns det något särskilt område som kan förbättras?

– Jag tycker att vi alltför ofta väljer den svåra passningen. Det finns ofta lättare alternativ, och det gäller över hela planen. Men det kommer framöver, det lovar jag, avslutar Brorsson och ler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!