Många lokala lag i farten – så gick det i cupspelet

Det var full fart i Smålandscupen (Toyota Cup) i helgen. Här följer en genomgång från fredagens och lördagens matcher med de lokala lagen.

Basel Badran gjorde tre mål för Storebro, Anton Carlsson gjorde två för Tuna. Södra Vi IF vann, precis som Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK.

Basel Badran gjorde tre mål för Storebro, Anton Carlsson gjorde två för Tuna. Södra Vi IF vann, precis som Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK.

Foto: Haris Dreco/Arkiv

Fotboll2022-03-19 18:11

Hultsfreds FK–IF Hebe 4–0

HFK tuffar på i cupen. Under fredagen gjorde man återigen fyra mål, när IF Hebe besegrades med 4–0. Förra veckan vann HFK med 4–1 mot HM IS.

Siffrorna mot Hebe var i underkant. Yassin Jalil Kader gjorde två av målen. Martin Johansson och Filip Lagergren noterades för varsitt.

– Tanken var att gå ut med ett högt tempo från början, vilket vi gjorde. Vi hade kanske lite svårt att komma till hundraprocentiga lägen, men samtidigt gör vi fyra mål och håller nollan. Vi har bra kontroll på det, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson. 

Han berömmer tvåmålsskytten Yassin Jalil Kader samt Arvid Eckerstig.

– Yassin gör två mål för andra matchen i rad. Han är en snabb och teknisk spelare, en oslipad diamant. Sen gör Arvid det jättebra när han får kliva ner som mittback också.

Hjorted/Totebo–Storebro IF 1–4

H/T tog ledningen mot SIF, när Tom Nilsson skickade in en straff efter drygt tio minuter. Därefter höjde sig Storebro och tog över tillställningen. När Basel Badran fick chansen från straffpunkten i mitten av den första halvleken gjorde han inga misstag. Samma spelare gjorde sedan både 2–1 och 3–1 för Storebro, innan Ahmad Shamekh fastställde slutresultatet med tio minuter kvar av matchen.

– Vi rullar runt och flyttar bollen väl efter vårt straffmål i den första halvleken och till slut så är 4–1 lite i underkant, säger Peter Magnusson, tränare i Storebro.

– Innan matchen pratade vi om att försöka sätta högre press och göra mål. Det gjorde vi också och hela laget ska ha beröm.

Extra beröm fick tremålsskytten Basel Badran. Även Marcus Skoog och Theo Eklund var bra i SIF.

Holsby SK–Målilla GoIF 1–0

Målillas seger mot Virserum följdes upp med förlust i den andra matchen mot Holsby. Matchens enda mål gjordes av hemmalaget i mitten på den första halvleken, då Peter Hammarström satte en frispark. 

– Siffrorna var lite i underkant. Holsby var bättre rakt igenom, säger Målillas tränare Johan Hägg.

Han fortsätter:

– I första var det mer jämnt, även om vi hade svårt att komma till anfall. Men där hade vi i alla fall fler intentioner och orkar mer. I andra får vi problem med deras press och orkar inte riktigt hela vägen. Det var bra för oss att få en sån här match där vi kan fila på vårt försvarsspel.

Målvakten Robin Thunberg gjorde en bra match för Målilla.

Virserums SGF–Bäckseda IF 1–6

En ensidig historia utspelade sig på Arena Högsby. VSGF hängde inte med Bäckseda och låg under med 3–0 redan efter 15 minuter. Bortalaget gjorde ytterligare tre mål innan paus och avgjorde definitivt matchen. VSGF fick till ett tröstmål i den andra halvleken genom Erik Arvidsson.

Virserum har nu två raka förluster i cupspelet.

Södra Vi IF–Frödinge/Brantestad SK 3–1

SVIF tog sin andra raka seger när man kontrollerat tog hem matchen mot FBSK. Patrik Nilsson, tränare i Södra Vi, var nöjd med helheten.

– Det är nog första matchen i år där jag är nöjd med hur vi spelar. Sen är det alltid svårt att värdera prestationen när man möter lag från en lägre division, men vi gjorde det bra, säger han.

Morteza Karimi, Ossian Mathiasson och Filip Frejd gjorde hemmalagets mål. Patrik Nilsson berömde hela laget, med ett extra plus till Mikael Hammarquist.

Viktor Gustafsson gjorde FBSK:s enda mål.

IFK Tuna–Ankarsrums IS 3–0

Tuna studsade tillbaka efter förlusten mot Gunnebo senast. Mot Ankarsrum gav Anton Carlsson sitt Tuna ledningen i den första halvleken. Några fler mål skulle det inte bli – fram till slutskedet. Då gjorde AIS först ett självmål, innan Anton Carlsson kunde skjuta in 3–0. Tränaren Oskar Eriksson var nöjd med stora delar av det hans IFK visade upp.

– Det kunde nog blivit lite mer än 3–0. Men vi gör det bra och gör det vi pratat om att försöka göra. Nu spelar vi även med ett lite mer ordinarie lag och jag tycker att vi börjar hitta varandra mer och mer, säger Eriksson, som berömde hela laget men nyförvärvet Albin Hellenstierna lite extra:

– Han kommer in som vänsterback och gör det riktigt bra.

SK Lojal–Fårbo FF 2–5

Lojal spelade sin första match i gruppen – men förlorade. Fårbo tog ledningen i slutet på den första halvleken. Lojal kom tillbaka och kvitterade i den andra genom Ayman Abualhala. Därefter drog FFF ifrån målmässigt, innan Mohammad Qasem tröstmålade för SK Lojal. 

– Vi är det bättre laget och missar även en straff i andra halvlek. Efter deras 1–2-mål så går vi ner oss och gör för mycket misstag. Vi fortsatte ändå kämpa och trodde på det, men tyvärr slarvade vi lite för mycket, säger Lojals kapten Ayman Abualhala.

Virserums SGF föll stort mot Bäckseda.
Virserums SGF föll stort mot Bäckseda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!