5–0 i baken mot tabelljumbon: "Ska skämmas"

Djursdala hade chansen att plocka tre viktiga poäng borta mot tabelljumbon Höreda. Då kom ett rejält bakslag och förlust med 5–0. "Vi får skämmas nu efter den här insatsen", sa DSK-tränaren David Henriksson.

David Henrikssons Djursdala hade ingen bra kväll i Höreda.

Fotboll2022-06-17 21:05

Djursdala har överträffat alla förväntningar så här långt som nykomlingar i fyran. Efter att ha tagit 13 poäng på nio matcher och visat att de hänger med de flesta lagen kom så ett rejält bottennapp.

– Jag förstår inte hur det kan bli så här. Vi pratade om innan att vi hade ett bra läge att knipa viktiga poäng, men att vi skulle få slita för det då Höreda i sin position inte hade mycket att förlora på förhand. Nu klappar vi genom totalt och jag tycker mest synd om Oskar Eriksson i målet som tvingas släppa fem bollar förbi sig. Resten av laget får bara skämmas för den här insatsen.

Första halvlek var annars ganska jämn spelmässigt och Djursdala hade sina lägen. Den förblev dock mållös.

Hemmalaget tog ledningen kvarten in på andra halvlek. Höreda tilldömdes en straff som målvakten Oskar Eriksson lyckades rädda. På returen hann straffskytten Oliver Stenström först och revanscherade sig.

Samma spelare gjorde även 2–0 sex minuter senare. Efter lite flipper i straffområdet tryckte han upp bollen i nättaket. Sedan rann det iväg ytterligare sista kvarten. Simon Stenström gjorde 3–0 på ett friläge och samme man noterades även för 4–0. Minuten från slutet fullbordade Simon sitt hat trick fram till 5–0.

Höreda tog därmed sin andra seger för säsongen och noterbart är att laget bara gjort åtta mål på nio matcher totalt tidigare.

– Höreda spelade riktigt bra och borde inte ligga i botten.