I helgen träningsspelade flera av våra lokala lag. Här följer en genomgång från matcherna.

Markus Ahls Djursdala förlorade borta mot Storebro.

Fotboll2022-04-09 18:00

IFK Tuna–Ankarsrums IS 2–0

Två mål i den första halvleken räckte för Tuna, som vann lördagens träningsmatch. De blåvita var också spelförande i matchen under de första 45 minuterna. Ankarsrum höjde sig rejält i den andra halvleken, men lyckades inte få till någon reducering.

Målskyttar för Tuna: Victor Gustavsson och Oliver Johansson.

* Sporten har sökt Oskar Eriksson, tränare för IFK Tuna.

Storebro IF–Djursdala SK 3–2

Genrep för båda lagen. Division 5-laget SIF rivstartade mot division 4-gänget DSK. Efter 31 minuter hade Storebro en 3–0-ledning, tack vare två mål av John Pettersson och ett av Daniel Abenius. DSK reducerade via Markus Ahl på straff innan den första halvleken var slut. Nästa reducering skulle dröja. 3–2 kom först i den 88:e minuten, då Jihad Assaf hittade rätt. Några fler mål blev det inte.

David Henriksson, tränare för DSK, var inte helt nöjd med den första halvleken.

– Nej, vi var inte påkopplade, framför allt inte under de första 15 minuterna. I andra halvlek får vi ner bollen lite djupare och vinner faktiskt halvleken med 1–0. Tyvärr får vi inte riktigt till det i den sista tredjedelen, säger Henriksson, som ändå är lugn inför fredagens seriepremiär:

– Jag är inte orolig inför den.

Peter Magnusson, tränare för Storebro, säger så här:

– Vi gjorde det väldigt, väldigt bra första 35 minuterna. Spelarna var verkligen hungriga och sugna. I andra är DSK lite starkare, även om det är jämnt spelmässigt. Totalt sett är vi väldigt nöjda och hela laget ska ha beröm.

David Henriksson ville inte framhålla någon spelare.

Järnforsens AIK–Mörlunda GIF 4–1

Det var lite av en historisk match som spelades på Emåvallen i Järnforsen, när återuppstartade division 6-laget Mörlunda träningsmatchade mot det nybildade laget JAIK, som håller till i en reservlagsserie den här säsongen. Det blev också seger för Järnforsen. Albin Moberg och Jon Arvidsson satte varsitt tidigt mål, innan Mörlunda reducerade till 2–1 genom Martin Hultman. Moberg slog sedan till igen innan paus och kunde se Ismet Sirin fastställa slutresultatet i den andra halvleken.

Fredag: Storebro IF (B)–Hjorted/Totebo 3–3

Robert Hagelin öppnade målskyttet efter en kvart och gav gästerna ledningen. Storebro kom tillbaka tio minuter senare, tack vare Abasien Stankzai. Hemmalaget tog också ledningen direkt efter paus, då Hamid Heidari gjorde 2–1.

David Israel och Tom Nilsson såg med varsitt mål till att Hjorted/Totebo vände på steken, i mitten av den andra halvleken.

Sista ordet skulle dock SIF få. Richard Quimbay Altamars 3–3-mål blev också matchens sista.