Det närmar sig seriestart i heta division tre-serien

Det är bara några dagar kvar till seriestarten i stekheta division tre-serien. Vimmerby IF möter bland annat Eneby BK på fredag. Flera av lagen genrepade i helgen. Så här gick det i matcherna.

Mauricio Fagotti gjorde mål för Kisa mot Malmslätt, David Cederholm gjorde två mål för Ljungsbro i helgen. Magnus Fälts Västerviks FF föll med 5-1 i genrepet.

Mauricio Fagotti gjorde mål för Kisa mot Malmslätt, David Cederholm gjorde två mål för Ljungsbro i helgen. Magnus Fälts Västerviks FF föll med 5-1 i genrepet.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-04-03 13:01

Kisa BK (1–3 mot Malmslätt)

• KBK föll i Östgötacupen efter en ganska tung start: 

– Vi var inte tillräckligt hungriga i första halvlek, tyvärr. Malmslätt hade mer energi och krigade mer än oss, konstaterar tränaren Alberis da Silva efter förlusten. 

Malmslätt, som tog ledningen i den 30:e minuten, åkte på en utvisning i upptakten av den andra halvleken. Trots det kom tunga smällar för Kisa, när hemmalaget utökade till både 2–0 och 3–0. Det sista på sin bonusstraff. 

– I andra halvlek är vi mycket bättre och skapar en hel del bra chanser. 

Mauricio Penteado Fagotti tröstmålade för KBK med drygt en kvart kvar att spela. 

Seriepremiär: IF Haga (h) 10 april

undefined
Mauricio Fagotti gjorde mål för Kisa.

Hvetlanda GIF (0–3 mot Waggeryd)

• Hvetlanda fick inte den avslutning på försäsongen som de önskat. Stryk med klara 3–0. 

– Det blir jobbigt både psykiskt och konditionsmässigt såklart när vi blir en man mindre. Men vi kan inte skylla på det. Vi ska inte förlora med tre mål mot ett division 4-lag ändå. Det är under all kritik faktiskt, sa mittfältaren Ted Granvik till Vetlanda-Posten efteråt. 

Seriepremiär: Adas United (h) 10 april.

Myresjö/Vetlanda (6–0 mot Gullringen)

• Kan bli att räkna med även i år. Har gjort ett par bra resultat under försäsongen. Genrepet var bästa tänkbara med 6–0 mot Gullringen. 

– Vi ville få med oss en bra känsla och det får vi. Vi har en matchplan som jag tycker att spelarna håller sig till i 90 minuter. Även att resultatet sticker iväg på slutet så håller vi matchplanen hela vägen och det var skönt att se, säger tränaren Gabriel Popanicic till Vetlanda-Posten och fortsätter: 

– Jag förväntar mig att vi är det laget i serien som har bäst kollektiv. Det är det som kommer att ge oss framgång.

Seriepremiär: Ljungsbro (b) 7 april.

undefined
Magnus Fält, Västerviks FF

Västerviks FF (1–5 mot Högsby)

• Tränaren Magnus Fält var allt annat än nöjd med matchen mot Högsby, som ramlade ur tvåan förra året:

– Jag börjar bli orolig med tanke på hur det har sett ut i de två senaste matcherna. Vi har sjunkit i våra prestationer. Vi har massor som vi behöver gå igenom, men vi har två-tre träningar innan det är dags för seriepremiär. Det gäller att vi rannsakar oss själva, för så här får det inte se ut. Vi var inte nära att störa Högsby. Även om inte spelet stämmer så kan man visa hjärta och moral, sa han till Västerviks-Tidningen. 

Seriepremiär: Lindö (b) 7 april.

Ljungsbro (4–1 mot Valdemarsvik)

• Laget klarade nytt kontrakt med nöd och näppe förra säsongen. Nu har de värvat en del och fick ett bra svar i genrepet då Valdemarsvik besegrades i cupen. Rimforsaförvärvet David Cederholm fortsätter att leverera. Nu satte han två mål. 

Seriepremiär: Myresjö-Vetlanda (h) 7 april

undefined
David Cederholm gjorde två mål för Ljungsbro.

Hemgårdarna (4–3 mot Sturefors)

• En spännande nykomling som satsar hårt. Vann med uddamålet i cupen mot Stuefors. Här gjorde VIF-fostrade Fadel Youssif ett av målen i sin debutmatch. Blend Ali Osman satte två. 

Seriepremiär: Borens IK (b) 7 april.

Borens IK (5–3 mot LSW)

• Stark vändning i Motaladerbyt, där Boren låg under med 3–1 halvvägs in i den andra halvleken. Sen fick de sprutt på spelet och målskyttet och vände till vinst. I Boren finns flera etablerade spelare, som bland andra Gabi Morad och Renato Rako. 

– Boren har Renato Rako. När han bestämde sig och satte lite högre fart på deras spel så fick vi problem, sa LSW-tränaren Fredrik Blomberg till MVT efter matchen.

Seriepremiär: Hemgårdarna (h) 7 april. 

Eneby BK (7–1 mot Vadstena)

• Ett styrkebesked av Norrköpingsgänget, tillika Vimmerbys premiärmotståndare. Låt vara mot ett lag lägre ner i seriesystemet. Tre spelare gjorde två mål vardera: Maximilian Malm, Vinicius Camargo och Jacob Lundell. I Eneby spelar skickliga målskyttar som Esat Jashari och Elmedin Kvrgic.

Seriepremiär: Vimmerby (b) 7 april). 

Adas United (1–4 mot Torstorp)

• Adas var ytterst nära att ta klivet upp i division två förra året och var bara en pinne bakom Nässjö till slut. Blir de ett topplag även i år? Tja, truppen innehåller många bra spelare i vart fall. I cupen blev det förlust mot Torstorp. 

Seriepremiär: Hvetlanda (b) 10 april.

Vimmerby IF

• Hade spelledigt i helgen. 

Seriepremiär: Eneby (h) 7 april.

Lindö FF

• Matchade inte den gångna helgen. 

Seriepremiär: Västervik (h) 7 april. 

IF Haga

• Hade spelledigt i helgen

Seriepremiär: Kisa (b) 10 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!