Gerhardsson: "Caroline Seger är spelbar"

I två raka EM-matcher har Sverige varit utan sin kapten. Till semifinalen mot England är Caroline Seger tillbaka. –Hon kommer vara spelbar, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sveriges lagkapten Caroline Seger, i mitten, tränade för fullt på måndagen, dagen före EM-semifinalen mot England.

Sveriges lagkapten Caroline Seger, i mitten, tränade för fullt på måndagen, dagen före EM-semifinalen mot England.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotboll2022-07-25 19:53

Nathalie Björn har stått för ett strålande vikariat på innermittfältspositionen bredvid barndomskompisen Filippa Angeldahl. Men hon konkurrerar inte ut en hundraprocentigt kry Caroline Seger.

Nu är frågan hur återställd den svenska lagkaptenen faktiskt är. Seger har missat Sveriges två senaste matcher i fotbolls-EM med en hälskada – hon ådrog sig den i gruppspelet mot Schweiz – men läkköttet brukar vara som bäst när det ska spelas om medaljer.

"Helt andra tongångar"

Beskedet från förbundskapten Peter Gerhardsson inför tisdagens EM-semifinal mot England i Sheffield är i alla fall positivt:

– Hon tränade för fullt i dag. Vi var positiva efter träningen före den förra matchen också, men efter uppvärmningen kände vi den gången att det inte var tillräckligt bra. Men det här helt andra tongångar nu både från henne och det medicinska teamet, säger Gerhardsson på måndagens presskonferens på matcharenan Bramall Lane.

– I morgon kommer hon vara spelbar. Sedan får vi se hur vi använder det.

Betydligt otydligare är beskedet kring vänsterbacken Jonna Andersson, som testades positivt för covid-19 inför kvartsfinalen, och anfallsvapnet Olivia Schough, som också saknats men av oklara anledningar.

Mörkar om duo

Andersson och Schough var ensamma om att inte vara med på lagets träning på måndagen.

– De kommer vara här. Vi får se om de är tillgängliga i morgon, säger Gerhardsson.

Huruvida duon befinner sig tillsammans med resten av truppen eller om någon av dem hålls isolerad, framgår däremot inte.

– - Jag vet inte om de är på hotellet eller om de är ute och går. Jag sitter ju här så jag vet inte. Jag har ingen kamera på dem, säger Gerhardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!