Gerhardsson om matchplanen: Som humlor – bzzz

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson var lite förvånad över Japans sätt att spela i kvartsfinalen som Sverige vann med 2-1. Själv lyckades förbundskaptenen också förvåna när han på presskonferensen efter matchen pratade om honungsgrävlingar och humlor. –Tjejerna gjorde det jättebra. De pratade innan om att vara som humlor. Bzzz, säger han.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson efter vinsten i fredagens kvartsfinal i fotbolls-VM mellan Japan och Sverige på Eden Park i Auckland, Nya Zeeland.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson efter vinsten i fredagens kvartsfinal i fotbolls-VM mellan Japan och Sverige på Eden Park i Auckland, Nya Zeeland.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-11 13:38

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson var på gott humör på presskonferensen efter kvartsfinalvinsten mot Japan.

Han avslöjade bland annat hur han genom att bli "drogfri" lyckats bli lugnare på matchdagar och på bänken.

– Huvudet är i gång och man jobbar och så vidare. Och så har jag slutat dricka kaffe på matchdagar och det gör att man är lugnare. Det är drogfritt.

"Mer aggressiva"

Förutom sina nya drogvanor pratade Peter Gerhardsson också något kryptiskt om ett av skälen till att Sverige lyckades besegra Japan. Och det handlade varken om fasta situationer eller att ha tålamod och acceptera att motståndarlaget hade mycket boll.

– Efter att ha sett Japan spela här trodde jag att de skulle vara mer aggressiva. Men vi visste inte hur de skulle reagera på vårt sätt att spela för lagen de mött har inte varit Sverige.

Inte honungsgrävling

Han sade att han inte visste om Japan var överraskade av att Sverige låg så högt i sin press, eftersom det är något Sverige ofta gör. Sedan berömde han spelarna och sade att de haft en speciell plan för att få hål på Japan.

– Tjejerna gjorde det jättebra. De pratade innan om att vara som humlor. Bzzz. Något sånt pratade de om, sade Gerhardsson och fortsatte sedan i vad som förmodligen var ett försök att förtydliga för de engelsktalande reportrarna på presskonferensen.

– Det är inte honungsgrävlingen. Vi har inte honungsgrävling i Sverige, men vi gillar det djuret för det är tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!