Ghana klart för VM i Qatar

Ghana kvalificerade sig på tisdagskvällen för fotbolls-VM i Qatar efter 1–1 mot Nigeria på bortaplan.

Ghanas nummer fem, Thomas Partey, gjorde lagets enda mål mot Nigeria. Arkivbild.

Fotboll2022-03-29 21:11

Ghana tog sig vidare till VM tack vare fler gjorda bortamål, efter att hemmamötet slutat 0–0.

Ghanas mål kom i den tionde minuten genom stjärnan Thomas Partey, till vardags i engelska Arsenal.

Nigerias kvitterade på straff genom Watfordspelaren William Troost-Ekong i den 21:a minuten, vilket blev slutresultatet.

Qatar-VM blir Ghanas fjärde.

Kvällens andra playoffmöte mellan Senegal och Egypten gick till förlängning efter 1–0-ledning till hemmalaget Senegal efter full tid.

Lagets mål gjordes redan i den tredje matchminuten genom Villareal-anfallaren Bouyale Dia.

Även Egypten vann sitt hemmamöte med 1–0.