Ghanas VM-förstärkning – fem byter nationalitet

Ghana får en rejäl förstärkning inför fotbolls-VM i Qatar. Hela fem spelare byter nationalitet och är därmed tillgängliga för Ghanas landslag – bland andra Athletic Bilbaos stjärnanfallare Iñaki Williams.

Iñaki Williams är tillgänglig för Ghana på VM.

Iñaki Williams är tillgänglig för Ghana på VM.

Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Fotboll2022-07-06 11:38

Med bara lite mer än fyra månader kvar till fotbolls-VM i Qatar meddelar Ghanas fotbollsförbund om de nya spelarna.

Det rör sig om Brightons försvarare Tariq Lamptey, som har spelat för Englands U21-landslag, duon Stephan Ambrosius och Ransford-Yeboah Königsdörffer som har spelat för Tysklands U21-landslag och Patric Pfeiffer, anfallare i Darmstadt, även han fostrad inom tysk fotboll.

Och så är det Iñaki Williams. Den 28-årige explosive anfallaren har spelat hela sin seniorkarriär för Athletic Bilbao och har gjort en vänskapslandskamp för Spanien.

– Jag vill ge tillbaka en liten del av allt eftersom Ghana spelar en viktig roll för att jag har blivit den personen jag är, säger Williams, som har ghananska föräldrar, i ett videoklipp på sitt Instagram-konto.

Internationella fotbollsförbundet Fifa tillåter spelare, som har möjligheten, att byta landslag om spelaren inte har representerat ett annat landslag i en tävlingslandskamp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!