Trotjänaren har en viktig roll i försvaret

Trots att han inte bott i Vimmerbytrakten på sju år har Albin Isaksson förblivit Djursdala SK trogen. Nu får han en viktig roll i mittförsvaret när laget är nykomlingar i fyran. "Det ska bli sjukt kul att möta Vimmerby och Gullringen", säger han.

Albin Isaksson är en viktig kugge i Djursdalas försvar. Trots att han bor i Linköping spelar han vidare i laget eftersom han trivs så bra i gänget.

Albin Isaksson är en viktig kugge i Djursdalas försvar. Trots att han bor i Linköping spelar han vidare i laget eftersom han trivs så bra i gänget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-08 18:00

AVSPARK 2002

Albin Isaksson bor till vardags i Linköping där han är verksam som mäklare. Kontakten med den lokala fotbollen har han behållit hela tiden trots att det är sju år sedan han flyttade från Vimmerby.

– Först flyttade jag till Malmö under min utbildning och sedan har jag bott i Linköping på senare år. Under åren har jag hela tiden försökt komma hem och spela så mycket fotboll som möjligt.

Vad är det som gör att du tycker att det är värt att resa så pass mycket för fotbollens skull?

– Många av mina bästa vänner spelar i Djursdala och vi är ett härligt gäng som har kul tillsammans. Jag försöker göra en träning i veckan och vara med på matcherna så gott det går, men det är svårt att få ihop det med jobbet ibland.

Förra säsongen var Isaksson en viktig del av försvaret i Djursdalas seriesegrande lag. Nio insläppta mål på elva matcher talar sitt tydliga språk.

– Då kom ändå majoriteten av de insläppta målen på fasta situationer. Det var inte många spelmål som vi släppte in. Jag och Dzenan Hrnic hade ett fint samspel i mittförsvaret. Vi har spelat kontinuerligt under flera säsonger och det skapar en stor trygghet. Vi vet vem som ska gå på boll och vem som ska ta djup i varje situation. I och med att Björn Stridh kommit in i truppen så ökar bredden i defensiven.

En annan trygghet för backparet är att de har Markus Ahl och Christian Simonsson framför sig på mittfältet.

– Deras jobb underlättar väldigt mycket för hela backlinjen. De täcker så pass stora ytor att man som back lätt ser motståndarens enda möjlighet att passa och då kan man tjuva lite och bryta enklare.

Efter två säsonger med enkelmöten i division fem står nu Djursdala inför en betydligt tuffare utmaning i fyran med en full säsong.

– Jag har aldrig mött Gullringen och Vimmerby i tävlingssammanhang förut så det ska bli sjukt kul att göra det. Egentligen är det märkligt vi ska spela på samma nivå som särskilt Vimmerby. De borde ligga betydligt högre upp. 

Senast Sporten skrev en Avspark med Albin Isaksson var 2012 då han som 19-åring skulle leda Rumskulla som nyligen nedflyttade i division fem.

– Då tippade jag oss som ett topplag inför säsongen, men det slutade med att vi tog en poäng. Därför sätter jag målet för Djursdala till att hänga kvar den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!