Gjorde mål – efter 20 ramträffar

Enligt tränaren Peter Hellenstierna har IFK Tuna haft 20 ramträffar under vårsäsongen – utan att göra mål. Förra helgen, på det 21:e skottet, gick bollen stolpe in.

Tuna-tränaren Peter Hellenstierna är nöjd med poängutdelningen den senaste tiden.

Tuna-tränaren Peter Hellenstierna är nöjd med poängutdelningen den senaste tiden.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-07-05 17:32

– Det har varit frustrerande. Jag har räknat varje ramträff och haft stenkoll på det där, säger Hellenstierna.

Har det vänt nu?

– Jag hoppas det. Äntligen hade vi lite flyt. Men som jag har sagt till spelarna i laget: tur förtjänar man. Det har inte bara varit oflyt i de tidigare matcherna.

Inför premiären nämndes IFK Tuna som en potentiell seriesegrare. Den svaga inledningen, med fem segerlösa matcher, grusade de tankarna tämligen omgående.

Stark trupp

Sedan då? Jo, tittar man på de sju senaste omgånarna har faktiskt tabellåttan Tuna presterat som ett topplag. Bara Pukeberg, Hultsfred och Hossmo har ett bättre poängsnitt.

– På slutet är vi nöjda med poängutdelningen. Det var viktigt att vi vann hemmamatcherna mot Kalmar Södra och Blomstermåla, säger Peter Hellenstierna.

På fredag kväll väntar Smedby på bortaplan. Tankar inför den matchen?

– Det skulle smaka mumma med tre poäng innan uppehållet. Vi är revanschsugna efter den jobbiga förlusten mot Smedby i början av säsongen.

Flera spelare är tillbaka i matchtruppen. På minuskontot är Filip Gustavsson avstängd.

Tunas trupp: Mikael Karlsson, Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Jonatan Carlson, Dennis Nilsson, Tobias Ekström, Joel Svensson, Marcus Johansson, Felix Nilsson, Simon Pettersson, Anton Carlsson, Martin Carlsson, Tom Nilsson, Christoffer Lätt, Hampus Nilsson, Johan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!