Gjorde mål – hyllade avlidne spelaren

IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili gjorde ett vackert första mål för säsongen. Efteråt sprang han till bänken och hämtade en tröja för att hylla en avliden landsman. –Det var för honom, säger Kharaishvili.

IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili gjorde mål och hyllade en spelare i hemlandet Georgien som nyligen gått bort.

IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili gjorde mål och hyllade en spelare i hemlandet Georgien som nyligen gått bort.

Foto: Thomas Johansson/TT

Fotboll2020-07-15 22:55

Giorgi Kharaishvilis stod för ledningsmålet när IFK Göteborg tog emot Helsingborg på Gamla Ullevi i en match som slutade 1–1.

Det kom redan i den 11:e matchminuten. Yttermittfältaren gjorde sju mål för Blåvitt i fjol och nio året innan, men i år har det inte lossnat. Den 23-årige georgiska landslagsmeriterade spelaren fick revansch från senaste snöpliga förlusten mot Djurgården där han missade en straff. Mot HIF blev han serverad med ett drömpass på djupet av Sargon Abraham. Kharaishvili var i fel vinkel men vände och fick till ett distinkt skott intill stolpen.

– Det är alltid svårt att göra första målet, så det var skönt.

I samband med målet hämtade han en tröja med en hyllning till en nyligen avliden fotbollspelare, med text skriven på georgisk skrift.

– Det var en ung spelare som gick bort i Georgien. Det var hans namn på tröjan. Det stod "Shakara". Det är jobbigt att prata om det, säger han.

Spelaren var lagkamrat med Kharaishvilis yngre bror.

– Jag kände honom inte så väl, men jag kände honom. Det var min brors lagkamrat, säger Giorgi Kharaishvili.

Enligt GP är den avlidne spelaren 19-årige Giorgi Shakarashvili, som rapporterades saknad i mitten av juni. Han hittades död fyra dagar senare i Mtschetaområdet i Georgien efter ett stort sökpådrag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!