Tunas sköna premiärmatch: "Mycket känslor"

De är tippade i toppen. Och visst landade det in tre sköna poäng i premiären hemma mot Gunnebo IF. "Alltid härligt att vinna en premiär, men vi borde ha stängt matchen tidigare", säger Tunas tvåmålsskytt Victor Gustavsson.

Glädje. Oskar Eriksson, Mattias Gustavsson och Victor Gustavsson fick fira seger för IFK Tuna i premiären.

Fotboll2022-04-18 16:46

Det tog inte lång tid innan "VG" hade presenterat sig för första gången på allvar.

Med ett fint slagen frispark fixade han 1–0 tidigt för IFK Tuna hemma på Tunhamra. Här kan vi alltså snacka om en drömstart.

Något mer mål blev det inte för de blåvita i den första halvleken, trots en hel del bra möjligheter.

– Vi skulle ha gjort fler mål på lägena vi har. När vi inte lyckas förvalta dem så blir det lite frustration, säger spelande tränaren Oskar Eriksson och tillägger att det var en hel del premiärnerver och mycket känslor inblandat.

Istället för 2–0, kom kvitteringen strax innan paus. Erkänt skicklige målskytten Kristoffer Lindholm höll sig framme och gjorde 1–1 för Gunnebo IF.

Spelmässigt blev den andra halvleken jämnare, men det var IFK som gjorde målen. Victor Gustavsson höll sig framme igen då han gjorde 2–1 efter ett friläge. Sen radade hemmalaget upp chanser, utan att lyckas. Tuna hade bland annat flera frilägen, som antingen räddades av Gunnebomålvakten eller där avsluten gick utanför målramen.

Men trean skulle komma till slut, genom Anton Carlsson.

– Det var inte helt enkelt att spela och vi hade bara en träning på naturgräs innan premiärmatchen, säger tvåmålskytten.

I hemmalaget fick backarna Ted Åström Åberg och Albion Mataj bästa betyg, tillsammans med mittfältaren Anthon Bekesi.