Skyttedrottningen tillbaka i truppen

Tabelljumbon Borens IK på hemmaplan. Låter som en enkel uppgift för serieledande Vimmerby. "Jag tror på en intensiv match och det gäller att vi gör jobbet", säger assisterande tränaren Patricia Pöder som kan räkna in skyttedrottningen Nathalie Johansson i matchtruppen igen.

Nathalie Johansson med i truppen när Vimmerby möter Boren hemma.

Nathalie Johansson med i truppen när Vimmerby möter Boren hemma.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-02 17:00

Vimmerby har gått starkt under första delen av säsongen och står som serieledare. De har bara målskillnad tillgodo på tvåan Tjust och bakom jagar en rad lag. Sjundeplacerade Eksjö är faktiskt bara tre poäng bakom VIF.

– Serien är verkligen ett getingbo så varje poäng är värdefull.

Vimmerbylaget kommer från en stark match mot Jönköping Södra. 

– Vi spelar som ett lag och lyckades väldigt bra defensivt även om Jönköping gjorde två mål och vi fick nöja oss med en poäng, säger Pöder.

Nathalie Johansson drabbades av en stukad fot i matchen mot Tjust för ett par veckor sedan. Hon har jobbat hårt för att komma tillbaka och är nu redo för att ingå i matchtruppen igen.

– Nathalie har haft en viktig roll under säsongen och tjejerna ser fram emot att ha med henne på planen igen.

Julia Wirsén ingår också i truppen till matchen mot Boren. Hon har varit borta i ett och ett halvt år efter att ha drabbats av en korsbandskada.

– Det är kul att se Julia på planen igen. Hon har gjort två matcher med B-laget på sistone och känner sig nu redo för att ta nästa steg, säger Pöder som också ser fram lite extra emot att spela på hemmaplan mot Boren.

– Det är alltid roligt att få chansen att spela inför våra supportrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!