Glädje när RIF vann Kindaderbyt

När Sverige vann VM-guld i söndags var glädjen enorm i Globen. Samma euforiska känslor fanns på Åsundavallen i Rimforsa i går. Då firades inget VM-guld, men väl en seger i ett Kindaderby. Rimforsa vann överraskande med 2-1 mot Kisa.

Matchhjälten Henrik Persson och tränaren Thomas Gustafsson skrek ut sin glädje efter slutsignalen. Foto: Janne Strömsten

Matchhjälten Henrik Persson och tränaren Thomas Gustafsson skrek ut sin glädje efter slutsignalen. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Fotboll2013-05-21 06:59


Mitt under intervjun med matchhjälten Henrik Persson tog sig Rimforsatränaren Thomas "TG" Gustafsson fram i högen av jublande hemmaspelare. Han gick fram till Persson, gav honom en dunderkram och sa högt och ljudligt: "Jag älskar dig Henke..."
RIF-tränaren var tagen och innerligt glad. Hans Rimforsa hade stångats, sprungit och kämpat hårt i 90 minuter, mot ett favorittippat KBK.
Viljeinsatsen gav tre poäng.
- Jag har satt två krav på killarna. De ska höra av sig om de inte kan komma och träna och de ska kämpa och göra sitt bästa i matcherna. Och jag kan verkligen inte klaga...säger Thomas Gustafsson och spricker upp i ett stort, stort leende.

Flygande start...
Nykomlingen Rimforsa fick bästa tänkbara start i den här matchen, då Rasmus Bexell oturligt stötte in ett knorrat vänsterinlägg från Petter Melkersson i eget mål.
Då hade matchklockan bara tickat fyra minuter.
En minut senare var det kvitterat.
Anton Holm fick en bra passning i djupet. Han följde med den studsande bollen framåt och drog till med vänstern på halvvolley. Holm fick en perfekt träff och RIF-målvakten Martin Persson hann knappt reagera.
Snacka om att det heta Kindaderbyt fick en flygande start.

Besviken Alexandersson
Och det ska direkt sägas att planen inte inbjöd till något underhållande spel. Gräsmattan var i uruselt skick
Efterhand kopplade Kisa BK grepp om matchen. Laget vaskade fram ett otal hörnor och inkast högt upp på offensiv planhalva. Knappt ingen renderade i något farlighet. Kvaliteten på de fasta situationerna var för dålig - och spelarna offrade sig inte tillräckligt inne i straffområdet.
Sett till spel och bollinnehav borde KBK varit i ledning efter 45 minuter.
- Det är ynkligt att vi ändå inte skapar fler chanser på vårt stora bollinnehav. Visst, planen är inte bra och det är svårspelat, men vi ska ändå göra det bättre, säger en mycket besviken Fredrik Alexandersson i Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!