Glädjebesked inför VM: Seger tillbaka

Med bara drygt två veckor kvar till presentationen av Sveriges VM-trupp kommer det här glädjebeskedet för förbundskapten Peter Gerhardsson: Caroline Seger är tillbaka i spel. –Otroligt skönt, säger Seger efter Rosengårds 2–1-seger mot Kif Örebro.

Caroline Seger gjorde comeback efter skada i söndagens damallsvenska match mellan Rosengård och Kif Örebro.

Fotboll2023-05-28 17:17

För andra gången den här säsongen gjorde den 38-åriga mittfältsveteranen på söndagen comeback efter skada.

Först höll en opererad hälsena henne borta hela hösten och även under inledningen av den damallsvenska säsongen. Och kort efter återkomsten till fotbollsplanen skadade sig Caroline Seger på nytt, i en landskamp mot Norge i april.

"VM är ett mål"

Inhoppet mot Kif Örebro, Seger byttes in i den 71:a minuten, är glädjande inte minst inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland. Den 13 juni presenterar Peter Gerhardsson sin svenska trupp, och en skadefri Seger – lagkapten i både Rosengård och landslaget – lär vara given.

– Jag är redo för att spela fotboll. Och det måste jag göra först och främst. VM är såklart ett mål, men nu är jag här med FC Rosengård och fokuserar på det. Så om jag spelar bra fotboll här så kommer det att ta mig till VM, säger Seger till Viaplay efter söndagens 2–1-seger.

Förutom Segers comeback kunde Rosengårdsfansen till slut också njuta av tre viktiga poäng. Efter en ovanligt svag start har det regerande mästarlaget redan halkat efter i tabellen, och trots 2–1-segern mot bottenlaget Kif Örebro är Malmölaget fortsatt bara sexa, sju poäng bakom serieledande Häcken.

Behöver bli bättre

Olivia Schough var den som löste knutarna hemma på Malmö IP. Först satte hon 1–0 på straff i den 58:e minuten och kort därefter snodde hon åt sig bollen i straffområdet och petade in 2–0.

Maja Bodin reducerade några minuter senare och slutet av matchen blev nervös, medger Caroline Seger.

– Jag tycker att vi har god kontroll. Men sedan sätter Örebro lite högre press och då blir vi stressade. De får något halvläge och en frispark som skapar oreda, så vi behöver titta på det och jobba vidare på saker och ting som behöver bli bättre. Men det viktigaste i dag var att ta tre poäng, säger Seger.