Tränaren om VIF:s sköna läge: "Vi har inget att förlora"

Höstpremiär på fredagskvällen borta mot Hemgårdarna. Det är såklart glädjande för en fotbollsfantast som Fredrik Falkevall. Men något som inbringar ännu mer glädje är att Ahmed Tarabeih fått lämna sjukhuset. "Han låter mycket piggare", säger VIF-tränaren om sin spelare.

På fredag är det höstpremiär för Rickard Thuressons Vimmerby IF. Då väntar Hemgårdarna på bortaplan. Och blir de så att "Thure" tar klivet ner på mittfältet när det nu saknas en del spelare på just den positionen?

På fredag är det höstpremiär för Rickard Thuressons Vimmerby IF. Då väntar Hemgårdarna på bortaplan. Och blir de så att "Thure" tar klivet ner på mittfältet när det nu saknas en del spelare på just den positionen?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-07-31 15:50

Som vi skrivit om i dagarna blev VIF:s snabbe kantspelare Ahmed Tarabeih inlagd på sjukhuset till följd av en blodpropp i vaden. Lyckligtvis har de fått bukt på problemet och Tarabeih har fått åka hem.

– De har tagit tester och scannat hela kroppen, så nu ska det inte vara några konstigheter. Nu ska han komma igång igen, sakta men säkert, berättar Falkevall.

Något spel redan på fredag, i höstpremiären borta mot Hemgårdarnas BK är inte aktuellt. Men det faktum att han återhämtat sig är såklart det som betyder något i detta läge, fotbollen kommer i andra hand.

– Ja, verkligen. Matcher och resultat blir sekundärt när någon är illa däran. Vi har haft mycket kontakt senaste tiden och han låter mycket piggare, nästan som vanligt.

Spelare som Simon Larsson, Anton Brorsson, Albin Gustafsson och Selatin Shaljani är som bekant inte tillgängliga på grund av skador, avstängning och resor. Dessutom kommer inte Ville Abenius och Edwin Holm vara uttagningsbara eftersom de skrivits över till Östers IF respektive Jönköpings Södra IF.

Ett annat osäkert kort, som ändå kan komma till spel, är Haris Dreco, som bara kommer ha gjort två träningar på sex veckor inför matchen.

– Han åkte på någon form av magåkomma, så som jag förstod det, och det kan man bli rätt tagen av. I ett normalt läge hade han inte varit aktuell med tanke på att han gjorde sin första träning i tisdags, och det var en lätt träning vilket det även blir på torsdagskvällen, säger Falkevall och fortsätter:

– Men nu har vi ett pressat läge. Så på något sätt räknar jag med honom. Om det är i matchtruppen eller startelvan får vi se.

I våras när VIF och Hemgårdarna möttes utbröt stora glädjescener på Arena Ceos, efter att VIF vänt och vunnit med 3–2 på övertid.

– Även om det är ett tag sen tar vi med oss känslan av att vi lyckades vända matchen. Vi lyckades överraska dem med vårt presspel. Selatin och Ahmed var viktiga kuggar i det spelet, vi får se hur vi lyckas den här gången.

VIF är med i toppen inför andra halvan av säsongen. Och det är ett riktigt getingbo i toppen.

– Utöver Vimmerby-tidningarna trodde inte så många på oss inför säsongen. Nu räcker det med en eller två segrar för att ha säkrat kontraktet, och det ska vi klara. Det känns inspirerande och vi har inget att förlora. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!