Beskedet – duktiga duon väljer spel i Vimmerby IF

Glädjebeskedet. Vimmerby IF värvar två duktiga spelare från BK Kenty. Målfarliga Sarah Falkevall och ytterbacken Naomi Guander är klara för VIF. "Vi är jätteglada att de väljer att spela hos oss", säger sportchefen Patricia Pöder.

Sarah Falkevall är klar för Vimmerby IF. Hon får sällskap av Naomi Guander från Kenty.

Sarah Falkevall är klar för Vimmerby IF. Hon får sällskap av Naomi Guander från Kenty.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-19 20:30

Linköpingsduon har tränat med Vimmerby ett tag och nu har de alltså bestämt sig.

– Det är två fina tillskott och tjejerna i laget kommer bli glada när vi presenterar dem, säger Patricia Pöder, som i skrivande stund är i väntans tider och ska snart bli mamma på nytt.

– Födseln är beräknad att bli i morgon (onsdag) och jag hoppas snart att det blir av. Jag kan inte ligga där på BB i januari när KM ska spelas, haha. 

undefined
Sarah Falkevall, BK Kenty

I Sarah Falkevall får VIF en 20-åring som är en utpräglad och skicklig målskytt, bland annat. I år var det visserligen lite si och så med målgörandet i division ett-laget Kenty, men tidigare säsonger har hon visat hur duktig hon är på att få in bollarna i nät. När det gäller klubbkompisen Naomi Guander så är det en annan spelartyp. 

– Hon är mer defensivt lagd och en bra ytterback. Båda är dessutom bra skolade. De kommer att höja konkurrensen och styrkan i vårt lag, säger Pöder. 

Sportchefen var för övrigt mycket nöjd med vad laget presterade under 2023.

– Jag är superstolt över laget och hur de spelade. Många trodde att vi kanske skulle ha en tunn trupp, men det blev ju en väldigt bra säsong. 

Har ni fler nyförvärv på ingång?

– Ja, vi för lite diskussioner, men inget mer är klart för tillfället. Det finns några spännande namn som vi är intresserade av. 

Emma Sjökvist (måldrottning i HM IS) sägs vara aktuell?

– Vi har haft en dialog, men inte just nu. Hon fokuserar på sin innebandy, så får vi se vad som händer längre fram. Det finns ett ömsesidigt intresse. 

Är flera spelare från Linköpingstrakten på er radar när ni nu har värvat Sarah Falkevall och Naomi Guander?

– Det kan finnas några spelare därifrån, ja. 

undefined
Vimmerby IF Dam måljubel

Vimmerby IF ser ut att få behålla nästan hela truppen intakt. På minuskontot finns just nu bara Jessie Eriksson, som ska studera. 

Vad händer för er härnäst. Är det några inomhuscuper planerade?

– Vi ska i vanlig ordning vara med i Rödsle Cup i början av januari. Det är enda cupen som vi förmodligen ska spela. Mycket beroende på att vi har vår första träningsmatch för säsongen redan i februari. Smedby AIS ringde och ville ha en match mot oss, säger Patrica Pöder. 

Serien 2024

Vimmerby, Eksjö, Kenty (div 1), Lindö, Svärtinge, Vreta Kloster (3), Bankeryd, Jönköpings Södra, Mariebo (1), Ulricehamn, Skultorp, Falköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!