Glädjebeskedet för Vimmerby IF

Östergötlands Fotbollförbund ger grönt ljus, vilket innebär att Vimmerby IF-damernas division 2-serie snart kommer igång.

Vimmerby IF:s division två-serie har fått klartecken för spel.

Vimmerby IF:s division två-serie har fått klartecken för spel.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-06-02 16:07

Det börjar röra på sig efter månader av coronakramp. De två högsta serierna, både för damer och herrar, har fått efterlängtade premiärdatum att sikta in sig på. Nu börjar det släppas på även i distriktsserierna.

I fredags kom de nya råden från regeringen och Folkhälsomyndigheten gällande idrotten. Det gör att Östergötlands Fotbollförbund även har gett klartecken för spel, både för seniorer och juniorer, från och med den 14 juni. Beskedet kom några timmar efter att Smålands Fotbollförbund gett klartecken för deras serier under tisdagen.

För seniorserierna (damer division 2–4, herrar division 4–6 samt länets utvecklingsserier) blir det en halverad säsong med enkelmöten, precis som ÖFF har meddelat tidigare. 

Vimmerby IF:s första seriematch i division 2 spelas 21 juni, borta mot Linköpingslaget BK Tinnis.

Lågenergihus herr- och damcup kan också återupptas från och med den 14 juni.

I ÖFF:s pressutskick betonas det också att det fortfarande finns ett förbud mot fler än 50 åskådare, där hemmaföreningen ansvarar för det. I de fall där flera matcher pågår samtidigt på samma anläggning ska varje match räknas för sig.

ÖFF påpekar också att de tidigare restriktionerna för att begränsa coronaspridningen kvarstår. Det innebär bland annat att man helst ska byta om hemma, undvika gemensam dusch, undvika för många personer i samma bil, inte dela vattenflaskor och så vidare.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma och inte återkomma till laget förrän efter två friskdagar. 

Inom kort lär det också komma ett officiellt klartecken för herrar division 1–3 samt damer division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!