Glädjebeskedet: "Ligger i budgeten med nytt konstgräs"

Bollen studsar, lätt överdrivet, åt alla håll, det klagas på att det är slitet – och framför allt är skaderisken förhöjd. Nu är planen att konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby ska bytas redan nästa år. "Det känns jättepositivt", säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Byte av konstgräs? Jo, så tycks det bli. Nästa säsong verkar det som att Vimmerby IF kommer få spela sina seriematcher på nytt konstgräs.

Byte av konstgräs? Jo, så tycks det bli. Nästa säsong verkar det som att Vimmerby IF kommer få spela sina seriematcher på nytt konstgräs.

Foto: Jonathan Wedding

Fotboll2020-11-10 20:39

Konstgräset på Arena Ceos har – med all rätt – fått utstå mycket kritik från inte minst spelarhåll de senaste åren. Nu har Vimmerby IF, som både tränar och spelar matcher på konstgräset, fått information om att det ska bytas till nytt konstgräs. 

– Vi har fått besked från kommunen att det planerade bytet ligger kvar i budget inför 2020/2021, säger David Lindgren och fortsätter:

– Med tanke på den kommunala budgeten, ekonomin och coronapandemin, fanns det såklart ett orosmoment att de skulle skjuta på det ytterligare i framtiden, men så ska det tydligen inte bli. Vi är självklart nöjda med beskedet. 

Lindgren menar att det är ett nödvändigt byte:

– Man kan tycka vad man vill om kvaliteten på det nuvarande konstgräset. Det viktigaste är inte att spelet blir lidande, utan framför allt att skaderisken blir så pass mycket förhöjd med det här slitna gräset. Nyttjandegraden är så pass högt och det används av alla kommunens fotbollsklubbar. 

Vet ni när konstgräset kommer att bytas?

– Nej, inte i dagsläget. Om vi förstår det rätt så tar det bara cirka två veckor att byta grässkikt. Sen vill vi såklart att det ska ske innan säsongen drar igång på riktigt, men den stora glädjen är att det faktiskt ska bli av. Det känns förstås jättebra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!