Glädjescener i omklädningsrummet efter viktig seger

Nyckelsegern firades rejält. Spelarna skrek, dansade och njöt efter tre betydelsefulla poäng. – Vilken pärs, alltså, sa målvakten Nic Rydholm.

Foto:

Fotboll2017-09-16 17:57

 Det tog tolv matcher. Sedan tog Vimmerby säsongens första seger på bortaplan (3–1 mot Asarum) och klev upp på säker mark i den jämna division 2-tabellen.
En av hjältarna var Nic Rydholm som gjorde en mycket solid insats mellan stolparna och räddade ett skott från nära håll när Asarum tryckte på för en kvittering.
– De vann två eller tre andrabollar på rad som ledde fram till den chansen. Där hade de lite medstuds och sen hade de kanske inte full skärpa i avslutet, säger Nic Rydholm. 

Matchen var jämn och präglades av mycket kamp och vilja från båda sidor och inte lika mycket av de taktiska bitarna.
– Det var ett fullt krig där ute på planen. När vi gjorde 2–1 gick de framåt och på grund av att planen inte var så bra blev det mycket långbollar från deras sida. Men där hade vi Ted (Åström Åberg), Emil (Herge) och André (Nunes). De är starka i luftrummet, säger Nic Rydholm.
Han tillägger:
– De skapade chanser när de rullade upp på kanterna och på fasta situationer. Fasta situationer som var så bedrövligt i början av säsongen har blivit mycket, mycket bättre.
Efter matchen utbröt härliga glädjescener i omklädningsrummet.
– När vi slog Kvarnby var det ingen glädje i omklädningsrummet, det var bara jag som stod och skrek. Det var mest en kollektiv suck. Nu var alla glada och jublade, det som hände här har jag inte varit med om i år. Det var förjäkligt roligt. 

Och nu är ni uppe på säker mark?
– Ja, det känns som att vi har något på gång. Emil har kommit in och tillfört mycket i backlinjen.
Fixar ni kontraktet nu?
– Det ska vi göra. 

Men det kunde ha slutat riktigt illa. Underläge med 0–1 efter fyra minuter och ett krampaktig spel.
– Vi började fullständigt bedrövligt. Jag vet inte vad som hände.
– Det var många fel som gjordes under den korta perioden. Och det var inte ett fel som Asarum tog tillvara på. Vi gjorde typ tre fel på rad och sen fick de straff, missade den och gjorde mål kort därpå.

Finns det någon förklaring?
– Det var väl nervöst kanske. Jag själv var ganska nervös, vi har pratat mycket om den här matchen och sagt att seger var ett måste här. Det fanns lite sådana nerver. 

Härnäst väntar två hemmamatcher för VIF – först Räppe och sedan Hässleholms IF.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!