Glödhet seriefinal väntar: "Säsongens viktigaste match"

Gnugga händerna, fotbollsälskare. På lördag bjuds vi på en riktig smällkaramell i den lokala "femman", då Hultsfreds FK spelar seriefinal mot IFK Västervik. "Man får väl ändå säga att det är säsongens viktigaste match", säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK kan ta ett kliv mot seriesegern vid vinst i seriefinalen.

Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK kan ta ett kliv mot seriesegern vid vinst i seriefinalen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-19 17:30

När Sporten når Hultsfreds FK-tränaren inför den heta seriefinalen är det tydligt att det är något speciellt som sker på Knektavallen på lördag.

– Inför säsongen så hade vi nog sagt att matcherna mot Tuna var dom viktigaste. Tittar man till tabellen nu så blir matchen mot (IFK) Västervik den viktigaste, säger Sebasthian Svensson. 

HFK toppar division 5-serien på 28 poäng och jagas av Västervik på 27. Hultsfred har fördelen poängmässigt, men också för att man har en match mindre spelad.

– För oss är det viktigt att inte förlora. Vi vill givetvis vinna, men att spela oavgjort hade inte varit katastrofalt, menar tränaren. 

I höstpremiären åkte man på en tung 0–4-förlust mot Stjärnan, för att sedan svara upp med en seger borta mot Södra Vi (3–2).

– Mot Södra Vi borde vi avgjort matchen betydligt tidigare. Det var lite frustrerande och vi saknade skärpan i avsluten. Men samtidigt fick vi tre poäng och det är det som syns i tabellen, säger Svensson.

Nu möter man seriens formstarkaste lag i en seriefinal.

Vad kan du säga om IFK Västervik som lag?

– När vi möttes senast (1–1) så var de ganska avvaktande, men när de väl klev in i pressen så gjorde dem det tillsammans. De har några skickliga spelare och en bra kombination med äldre och lite yngre spelare.

Martin Johansson är den enda HFK-spelaren som inte kan vara med på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!