Glödhet Zlatan avgjorde toppmöte

Först dundrade han in en frispark – sedan fixade han en straff. Zlatan Ibrahimovic låg bakom Milans 2–1-seger i toppmötet borta mot Roma. Målet, hans 150:e i karriären i Serie A, beskrev han som en gammal mans.

Zlatan Ibrahimovic firar efter sitt 1–0-mål borta i toppmötet med Roma.

Zlatan Ibrahimovic firar efter sitt 1–0-mål borta i toppmötet med Roma.

Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Fotboll2021-10-31 21:25

Tv-kanalen Dazn uppmätte hans skott till 101 kilometer i timmen.

– De brukar gå fortare, minst 200 kilometer. Jag tror mina skott har blivit långsammare med åldern, säger Ibrahimovic till Dazn.

Den svenske anfallsstjärnan spelade från start för andra gången sedan återkomsten från hälseneskadan.

Och svensken var glödhet.

I den 25:e minuten fick Milan frispark precis utanför Romas straffområde och 40-årige Ibrahimovic dundrade bollen förbi försvarsmuren och in i hemmamålvakten Rui Patricios bortre hörn.

– Ibland slår jag till med en överraskning. Du måste alltid försöka, det är en del av att lyckas, säger Ibrahimovic.

Första mot Mourinho

Det var första gången Ibrahimovic gjorde mål mot ett lag som tränas av José Mourinho, hans före detta tränare i Inter och Manchester United.

Målet var Ibrahimovic tredje för säsongen och det 150:e totalt i Serie A. Den nivån har tidigare bara nåtts av Gunnar Nordahl och Kurt Hamrin.

Enligt Aftonbladet var det också Zlatan Ibrahimovics 400:e mål i ligaspel under karriären.

I andra halvlek slog han till med ytterligare ett vackert mål efter en nedtagning på bröstet och skott i bortre hörnet – men efter en VAR-kontroll dömdes målet bort för offside.

Fixade straff

Ibrahimovic låg också bakom 2–0-målet när han gjordes ned av Ibanes. Franck Kessie slog straffen säkert i mål – och sedan var det färdigspelat för Ibrahimovic som byttes ut.

Milans Theo Hernandez visades ut efter sitt andra gula kort i 66:e minuten – men laget höll ändå undan. Stephan El Shaarawy reducerade på tilläggstid, men mer än den fullträffen kom inte.

Den tionde segern på elva matcher gör att Milan går upp på samma poäng, 31, som serieledande Napoli som är före på bättre målskillnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!