Glödhett derby mellan Boston och VIF

BK Boston kan säkra seriesegern i division sex på söndag. Det enda som står i vägen är Vimmerby IF Akademi. Lagen möts i ett hett derby på Arena Ceos.

Ska BK Boston få jubla åt en serieseger på söndag?

Ska BK Boston få jubla åt en serieseger på söndag?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2019-09-20 14:51

Många trodde nog att BK Boston redan skulle ha seriesegern klar vid det här laget. Men efter några förvånande plattmatcher blev det spänning i toppen av division sex ändå där framför allt Ankarsrums IS började närma sig BKB. Med två omgångar kvar att spela leder Boston nu serien med fyra poäng och allt talar för att man tar hem serien ändå. 

På söndag ställs man mot Vimmerby IF Akademi i ett derby där BKB kan få fira i guldhattar vid seger.
– Det är lite oroligt nu när det börjar dra ihop sig. Jag tror att det kommer bli en väldigt tillknäppt match där de som vågar mest kommer ha störst chans att vinna. Man måste våga slå den där jäkla genomskäraren, säger BK Bostons tränare Robin Olsson.

Under hösten har hans BKB har haft svårt att hitta det fina spelet man hade under våren.
– Vi har sagt att vi ska tillbaka till mentaliteten vi hade förut. Det har låst sig lite för oss och vi har inte fått in bollarna på senare tid. Det beror nog på att vi känner mer press nu i och med att det är så nära seriesegern och då sätter det sig i bakhuvudet vare sig man vill det eller inte, säger Olsson.

VIF Akademi då? Jo, de har haft en tuff säsong och ligger tredje sist i sexan. Något BKB-tränaren är väldigt förvånad över.
– I mina ögon ska de ligga uppe i toppen med oss och Ankarsrum. Det är ett jättebra fotbollslag och de har en spelstil som är lik våran. De vill och försöker spela bollen och är tillsammans med Ankarsrum det laget jag har mest respekt för, säger Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!