Gnabry tog Bayern till CL-final

Överraskningslaget Lyon har skrällt färdigt i Champions League-fotbollen. Stora, starka och trippeljagande Bayern München blev för svårt. Serge Gnabry hade uppvisning och gjorde två av målen när Bayern vann semifinalen med 3–0.

Serge Gnabry firar efter att ha skjutit ledningsmålet för Bayern München. Gnabry gjorde ett mål till och tog Bayern till final i Champions League.

Fotboll2020-08-19 22:55

Lyon välte storlagen Juventus i åttondelsfinal och Manchester City i kvartsfinal.

Mot Bayern München blev det dock för tufft. Den tyska liga- och cupmästaren har gått fram som rena ångvälten i Champions League och mosade ju Barcelona i kvartsfinalen med 8–2. Nu lockar en trippel för Bayern München som möter Paris Saint-Germain i söndagens final på Estadio da Luz i Lissabon.

– Det känns bra, alla är glada och vi spelar bra. Vi kommer att fira litegrann men sedan fokuserar vi på nästa match. Paris är ett bra lag och det kommer att bli en bra match, sade Bayerns mittfältare Alphonso Davies i Viasats sändning.

Det var Lyon, sjua i franska ligan när den bröts i mars, som började semifinalen bäst och i 17:e minuten var det bara stolpen som hindrade Karl Toko Ekambi från ett ledningsmål.

Blixtrande mål

I stället visade Serge Gnabry hur det ska gå till. I anfallet efter tog han sig in från höger sida med en blixtsnabb diagonallöpning och dunkade in 1–0 med ett vänsterskott i vänster kryss från straffområdeslinjen.

I 33:e minuten slog Gnabry till på nytt, nu med ett enkelt mål. Målkungen Robert Lewandowski brukar vara säkerheten själv, men missade att skicka in inspelet från Ivan Perisic från bara några meters håll. I stället kunde Gnabry enkelt bredsida in 2–0.

Lyon kom tillbaka i andra halvlek och skapade flera bra lägen – men spetsen saknades den här kvällen i Lissabon.

"Hungriga att vinna"

I stället kunde Robert Lewandowski till slut få utdelning när han nickade in 3–0 i 88:e. Det var målkungens 15:e mål i den här säsongens CL – bara två bakom Cristiano Ronaldos rekordnotering på 17 från säsongen 2013–14.

Bayern München ställs i finalen på söndag kväll mot Paris Saint-Germain i en ny tyskfransk duell. Det blir Bayerns elfte final i Champions League/Europacupen och den tyska storklubben jagar sjätte titeln.

– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse. De andra killarna har vunnit allting, men de är ändå förväntansfulla. De är fortfarande hungriga att vinna, sade 19-årige Davies, som gör sin första Champions League-final, om sina mer rutinerade lagkamrater.