Goitom dispens går ut – Wennberg ny lösning

Henok Goitoms dispens har löpt ut. Peter Wennberg tar över som tillförordnad chefstränare i AIK under de resterande omgångarna av allsvenskan.

Peter Wennberg, här till höger. Arkivbild.

Peter Wennberg, här till höger. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2022-10-18 18:59

När AIK tidigare i år sparkade Bartosz Grzelak klev Henok Goitom in som tränare.

Men då Goitom saknar den nödvändiga tränarlicensen fick han dispens under 60 dagar från det att han tog över.

Nu har Goitoms dispens löpt ut – och AIK meddelar att Peter Wennberg kommer att verka som ny tillförordnad chefstränare under de fyra sista allsvenska omgångarna, samtidigt blir Goitom assisterande tränare.

"När klubb, ledare och spelare efterfrågar mig så är det givet att stämpla in och ge allt för laget. I och med relationer till miljö, ledare och spelare så är det ingen startsträcka till det korta uppdraget", säger Wennberg i en kommentar på klubbens hemsida.

Sportchef Henrik Jurelius:

"Peter Wennberg har varit en del av tränarteamet på Karlberg tidigare och har i sin roll i AIK Fotboll under hela året varit nära verksamheten, så det här blir en väldigt naturlig övergång".

Vidare skriver AIK:

"Anledningen till att Peter Wennberg inte klev in som tillförordnad chefstränare från början var för att han då ansvarade för saker kopplade till sin roll som teknisk direktör i AIK Fotboll. I dag har klubben säkerställt att dessa arbetsuppgifter temporärt fördelats ut på befintlig personal så att de uppgifterna kan drivas vidare enligt plan för verksamheten".

AIK rekryteringsprocess med att hitta en permanent chefstränare pågår.

AIK är femma i allsvenskan, en poäng från Europaplats och sju bakom Häcken i topp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!