"Gör vi vårt jobb försvarar vi SM-guldet"

Champions League-avslutningen är sportsligt sett endast av akademisk betydelse. Nu har Malmö FF fullt fokus på guldstriden. –Gör vi bara vårt jobb försvarar vi SM-guldet, säger mittbacken Anel Ahmedhodzic.

Zenit S:t Petersburgs Claudinho jagas av Malmö FF:s Eric Larsson. Champions League-mötet slutade 1–1 och nu får MFF ladda om för den allsvenska guldstriden.

Zenit S:t Petersburgs Claudinho jagas av Malmö FF:s Eric Larsson. Champions League-mötet slutade 1–1 och nu får MFF ladda om för den allsvenska guldstriden.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2021-11-24 05:30

På tisdagskvällen kvitterade Zenit S:t Petersburg till slutresultatet 1–1 i slutskedet av Champions League-mötet borta mot Malmö FF. Målet kom på en tveksamt dömd VAR-straff och resultatet gör att MFF är klar som jumbo i grupp H inför den sista omgången borta mot Juventus den 8 december.

"Saken i egna händer"

Nu får Malmö ladda om för kampen om Lennart Johanssons pokal. På söndag väntar Kalmar på bortaplan i den näst sista allsvenska omgången och den starka insatsen mot Zenit ska lyfta MFF, tror tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Det ger oss helt säkert en "boost" och ett större självförtroende. Vi har haft motiga tider, men de här spelarna ger aldrig upp, säger han.

MFF leder allsvenskan med en poäng före Djurgården och två poäng före AIK. Detta trots att Malmö fick nöja sig med 2–2 hemma mot Häcken i lördags – Djurgårdens 1–1 borta mot Norrköping i måndags gör att det regerande mästarlaget från Skåne är kvar i guldsitsen.

– När vi inte vann mot Häcken gav vi Djurgården en chans att ta tag i taktpinnen om guldet, men de tog inte den chansen. Det är klart att vi jättegärna har saken i egna händer och det har vi just nu. Det är klart att vi ser fram emot de två matcher som kommer och vi sitter i förarsätet. Nu ska vi se till att göra jobbet, säger backen Eric Larsson.

Malmö avslutar allsvenskan hemma mot Halmstad den 4 december.

– Att vi leder med en poäng är väldigt viktigt inför de två sista matcherna. Gör vi bara vårt jobb försvarar vi SM-guldet, säger mittbacken Anel Ahmedhodzic.

"Ett extraliv förbrukat"

Franz Brorsson var lite överraskad över att MFF är kvar i förarsätet efter det oavgjorda resultatet mot Häcken.

– Det känns som att vi har haft nio liv (i allsvenskan). Nu är det bara ut och göra jobbet, säger MFF-mittbacken.

Han var glad när han insåg att Djurgården missade chansen att gå om i tabellen.

– Jag blev inte ledsen i alla fall, om jag säger så. Ännu en extrachans, ännu ett extraliv förbrukat. Nu tror jag inte att vi har fler. Det gäller att ta tillvara på det och tacka Norrköping, som även slog Elfsborg för några veckor sedan. Nu är det upp till oss själva ännu en gång, säger Franz Brorsson.

Fakta: Så avgörs guldstriden

Två omgångar återstår av allsvenskan, fyra klubbar kämpar om SM-guldet och Lennart Johanssons pokal.

Det här är läget inför den 29:e och näst sista omgången:

1) Malmö FF, +27 i målskillnad, 55 poäng.

Kvar att möta: Kalmar FF (borta, 28 november), Halmstad (hemma, 4 december)

2) Djurgården, +16, 54 poäng

Kvar att möta: Varberg (hemma, 28 november), Häcken (borta, 4 december)

3) AIK, +16, 53 poäng

Kvar att möta: Elfsborg (borta, 29 november), Sirius (hemma, 4 december)

4) Elfsborg, +17, 52 poäng.

Kvar att möta: AIK (hemma, 29 november), Örebro (borta, 4 december).


Fakta: Grupp H av Champions League

Ställningen i grupp H av Champions League efter fem av sex omgångar:

1) Chelsea, 12 poäng, 10–1 i målskillnad, 2) Juventus, 12 poäng, 9–6, 3) Zenit S:t Petersburg, 4 poäng, 7–7, 4) Malmö FF, 1 poäng, 1–13.

Tidigare resultat i gruppen: MFF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0, Zenit–MFF 4–0, Juventus–Chelsea 1–0, Chelsea–MFF 4–0, Zenit–Juventus 0–1, MFF–Chelsea 0–1, Juventus–Zenit 4–2, MFF–Zenit 1–1, Chelsea–Juventus 4–0.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea (båda kl 18.45).

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.

Om två eller fler lag slutar på samma poäng gäller först och främst följande för särskiljning: 1) Flest antal poäng i inbördes möten, 2) Bäst målskillnad i inbördes möten, 3) Flest gjorda mål i inbördes möten.

Källa: Uefa

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!