Goranci: "Kom inte hit för att förlora mot Stensjön"

Vad är viktigast: Att vinna, eller att spela fin fotboll? För Karlo Goranci har båda delarna nästan lika stor betydelse. "Jag tror inte att någon vill spela i ett lag där man inte har någon riktig spelidé", säger den spelande tränaren.

Karlo Goranci är den spelande tränaren som kommit in med ett nytt tänk i Gullringens GoIF.

Karlo Goranci är den spelande tränaren som kommit in med ett nytt tänk i Gullringens GoIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-13 19:00

AVSPARK 2022

Från Hvetlanda GIF till Gullringens GoIF – som spelare. Från HM IS till Gullringens GoIF – som tränare. Förra året kombinerade han rollerna, i två olika klubbar. Nu förenar han dem i en, i Gullringen. 

Karlo Goranci har kommit in med ny energi i gulsvart.

– Jag är väldigt förväntansfull. Det ska bli sjukt kul att dra igång säsongen och att få spela en normal säsong igen, säger han.

Gullringen fick det inte riktigt att stämma förra säsongen men slutade till sist sjua i division 4. Det mesta talar för att man förbättrar den placeringen i år.

– Ja, jag ser oss som ett topplag. Sen tycker jag också att årets upplaga av division fyra är sämre än den förra var.

undefined
Karlo Goranci har ett förflutet som spelare i Vimmerby bland annat. Senast kommer han från Hvetlanda GIF som spelare och HM IS som tränare.

Vad säger du om er försäsong?

– Det har varit lite si och så, då vi haft fyra inställda träningsmatcher. Vi började bra, men sen har det hackat lite från mitten och framåt.

Ett litet orosmoln är att truppen för tillfället ser ganska så tunn ut.

– Jag känner ingen oro för det, inte nu i alla fall. Självklart blir det svårt att gå en hel säsong utan att drabbas av skador på nyckelspelare. Men det är inte omöjligt. Får vi tunga skador så har vi däremot inte så mycket att fylla ut med.

Centrallinjen i laget ser väldigt stark ut – och blir starkare när nu Goranci själv kliver in och spelar.

Vilken roll kommer du ha på planen?

– Jag är en spelare som ska ha mycket boll, annars gör jag inte så mycket nytta, haha. Nej, men jag spelar där jag anser att det behövs. Sen jag lämnade Vimmerby IF har jag bara gått nedåt i planen hela tiden, från yttermittfältare och forward till innermittfältare och mittback.

Vad kan vi förvänta oss av Gullringen i år?

– Vi vill spela en fin fotboll där vi rullar boll. Mycket handlar också om vad vi gör på träningarna och hur inställningen är. Jag vill ha spelare som kommer till träningarna och verkligen vill bli bättre varje gång. Visst, det är fortfarande bara division fyra, men vill man framåt så måste man också tänka framåt.

Vad är viktigast... att vinna eller att spela fin fotboll?

– Alltså, jag tror inte att någon vill spela i ett lag där man inte har någon riktig spelidé. Alla får ha sina egna åsikter om fotboll och vissa kanske tycker att Diego Simeones spelidé är roligare än Pep Guardiolas. Vi vill rulla boll. Sen får man skifta om det inte fungerar. Till sist är det ändå viktigast att vinna, för då mår alla bättre.

Som tidigare nämnt så tror Karlo Goranci att Gullringen blir ett topplag i år. Han nämner ytterligare tre lag som kan vara med och slåss i toppen.

– Vimmerby, Malmbäck och Tranås. Det är nog de tre lagen jag tror det kommer stå mellan, tillsammans med oss. Det hade varit kul om det till slut blev en kommunkamp mellan Gullringen och Vimmerby.

I premiären, den 18 april, väntar Stensjöns IF (åkte ur division 3). Ett lag som Karlo Goranci har bra koll på.

– På pappret har de ett ungt lag. De har tappat sina bästa spelare. Det är absolut en match som jag tycker vi ska vinna. Jag menar...jag kom inte till Gullringen för att förlora mot Stensjön.

Gullringens GoIF

Nyförvärv: Billy Inkoom, Leontios Cota, Ricky Gustafsson, Julius Eriksson (comeback), Marcus Oskarsson Johansson, Emmanuel Mungutu. 

Förluster: Robin Gustafsson, Rasmus Bexell, Erik Lindblad, Martin Höglind Stridell, Bell Maneetup, Samuel Lindell, Tom Polder (slutat).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!