Gorancis egna ord: "Vill jobba med unga spelare"

Från Gullringens GoIF till Vimmerby IF. Den övergången gör Karlo Goranci. Han får en roll som assisterande spelande tränare i sin nygamla klubb. "Jag kände att Vimmerby presenterade en utförlig plan för framtiden", säger Goranci om valet.

Karlo Goranci lämnar Gullringens GoIF för Vimmerby IF, där han blir spelande assisterande tränare.

Karlo Goranci lämnar Gullringens GoIF för Vimmerby IF, där han blir spelande assisterande tränare.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-10 20:51

Han har spelat i Vimmerby IF tidigare och har koll på klubben. Senaste säsongen fick han också möta dem, då han var spelande tränare för Gullringen i division 4.

VIF vann serien och spelar i division 3 kommande säsong. Karlo Goranci väljer att lämna Gullringen och följa med VIF upp.

– De (VIF) hörde av sig direkt efter säsongen tog slut, berättar han när Sporten når honom.

Han fortsätter:

– "Bragge" (Stefan Bragsjö) och några andra i VIF sa att de var imponerade av hur vi spelat med Gullringen i år och vilken utveckling vi haft där. De ville att jag skulle komma och pratade också om vilken roll jag skulle ha samt om hur de ser på framtiden.

Goranci berättar att han löpande haft kontakt med Gullringen under tiden, innan han till slut fattade sitt slutgiltiga beslut.

– Ja, jag meddelade Ola (Lindblom) i ett tidigt stadie. Han sitter med i sportgruppen i Gullringen. Sen träffade jag bland annat David Lindgren och "PG" (Patrik Gunnarsson) på onsdagen och vi pratade mer om hur de såg på mig och om framtiden. Efter det tog jag kontakt med Patrik Wärnehall i Gullringen, la korten på bordet och sa att det lät lockande och intressant.

Vad lockade mest med Vimmerby IF

– I slutändan handlar det om ledarskap. Jag ser mig själv främst som tränare, även om jag ska spela nästa år. Men jag värderar ledarskapet och allt man kan få ut av det i VIF. På sikt ser de mig som tränare. Kommande säsong kommer jag dock vara med bakom kulisserna och gå några inledande tränarutbildningar.

Goranci kommer också att få en stor roll i att jobba med VIF:s ungdomar.

– Då är det främst J18-laget det handlar om, som Vimmerby satsat ganska mycket på. Vi har inte diskuterat det så noga än, utan kommer gå in mer på det framöver. Självklart kommer prio vara A-truppen, men ungdomarna är minst lika viktiga. Det är det som är den stora skillnaden mellan VIF och Gullringen... I Gullringen har man ett A-lag och sen ett lag med 12-åringar därefter. Det är ett för stort hopp. I Vimmerby har man lag i alla möjliga åldrar. Jag känner att jag vill jobba med unga, utvecklingsbara spelare. Överlag kände jag att Vimmerby presenterade en utförlig plan för framtiden, berättar han.

Sejouren i Gullringen blev ettårig för Karlo Goranci, där man länge hade goda chanser att nå en kvalplats. Till slut blev det en tredjeplats i serien.

Hur ser du på att lämna Gullringen för Vimmerby?

– Många har gjort den övergången genom åren och många kommer nog göra den i framtiden också. Sen vet jag inte om en tränare gjort det tidigare. Det är klart att det känns lite vemodigt, det får man erkänna. Jag har trivts jättebra i föreningen och det var inget lätt beslut att ta. Jag är ännu inte 100 procent säker, haha, men det är man aldrig när man tar svåra beslut.

Kommer du försöka locka över spelare från din gamla klubb?

– Nej, det har jag inte tänkt. Det är inte mitt jobb heller, att sitta och jaga spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!