Göteborg säkrade kontraktet: "Vi är lättade"

Veteranen Mattias Bjärsmyr fixade med en sen kvittering poängen som säkrar allsvenskt spel för IFK Göteborg nästa säsong. Det blev 3–3 borta mot Sirius efter Bjärsmyrs nickmål på tilläggstid. –Vi är lättade, det har varit en lång höst, säger Bjärsmyr till Discovery+.

Göteborgs Hosam Aiesh, till vänster, gratuleras av 3–3-nickaren Mattias Bjärsmyr efter 1–0-målet.

Fotboll2021-11-21 19:42

Då hade Sirius i den 86:e minuten tagit ledningen med 3–2 då backen Adam Hellborg prickade in sitt andra mål i matchen.

I det läget var det Sirius som hade säkrat nytt kontrakt nästa säsong.

Poängen kan ändå bli viktig för Uppsalalaget. Sirius är sex poäng före Degerfors på kvalplats med två omgångar kvar att spela.

IFK Göteborg har med den senaste tidens uppryckning, fyra segrar på de sex senaste matcherna, tagit sig upp från bottenträsket.

Med poängen i Uppsala skiljer sju poäng ned till Degerfors på kvalplats och en stökig och turbulent säsong slutade ändå till slut positivt.

– Det är glädjande och nu är det helt klart. Vi har varit pressade, det får vi erkänna. Man kanske inte är superglad, mer lättad, säger Bjärsmyr till Discovery+.

Han nickade in kvitteringen på Tobias Sanas perfekta inlägg.

Det blev en händelserik match och första halvlek bjöd på fyra mål.

IFK Göteborg tog ledningen två gånger och Hosam Aiesh låg bakom båda. Det första gjorde han själv efter att ha brutit på Sirius planhalva, ryckt i från hemmaförsvaret och skjutit 1–0 vid August Ahlins första stolpe. Sedan spelade han fram unge Oscar Vilhelmsson till 2–1.

Men Sirius kvitterade två gånger. Edi Sylisufaj prickade krysset från nära håll sedan IFK Göteborg inte rensat bort en hörna tillräckligt bra. Sedan fixade Adam Hellborg 2–2 i första halvlekens sista minut på en stolpretur.