Göteborgstränaren segerviss trots förlusten

Första förlusten och missad chans till ett guldryck – dessutom fick Göteborg landslagsstjärnan Stina Blackstenius skadad. Tränaren Jörgen Ericson är dock säker på vilket lag som vinner damallsvenskan. –Det är jag övertygad om att vi gör, säger han efter 0–3 borta mot Rosengård i seriefinalen.

Stina Blackstenius tvingades utgå skadad i seriefinalen mot Rosengård. Arkivbild.

Stina Blackstenius tvingades utgå skadad i seriefinalen mot Rosengård. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2020-08-23 21:10

Göteborg tog inte chansen att rycka till sig en sexpoängsledning i damallsvenskan. Efter 0–3 borta mot Rosengård i seriefinalen står båda lagen på 29 poäng med tio matcher kvar att spela.

– En match där vi hade möjlighet att göra något jättebra. Nu gjorde vi inte det resultatmässigt och det kommer tio omgångar till. Det finns ju fler lag som vill stoppa både oss och Rosengård. I dag är det inte mycket att säga om. Vi förlorar mot ett bättre lag, säger Ericson.

"Är besviken"

Förlusten var Göteborgs första för säsongen i allsvenskan.

– Det var kanske lite stundens allvar, säger Ericson.

Mittbacken Emma Kullberg:

– Jag är besviken över att det blev som det blev. Men i dag är Rosengård bättre, säger Kullberg.

TT: Påverkade det er mentalt att ni hade möjlighet att rycka till er en sexpoängsledning?

– Det är svårt att säga. Vi fokuserar bara på matchen och inte egentligen kolla på tabelläget. Det är en tuff match och det är det vi är fokuserade på, säger Kullberg.

Enligt Göteborgstränaren Jörgen Ericson har laget inte fokuserat alls på tabelläget

– Ingenting. Vi har fokuserat på varje match. Efter den här är det ju tio kvar, men alla är ju medvetna om att du inte vinner någon serie efter tolv omgångar.

Han får frågan om vilket lag som till slut vinner damallsvenskan.

– Det är jag helt övertygad om att vi gör. Vi förlorar mot ett bättre lag i dag, annars har vi inte förlorat (i serien), säger Jörgen Ericson.

Blackstenius skadad

Efter en dryg halvtimme fick Göteborg – som jagar klubbens första SM-guld – dessutom landslagsstjärnan Stina Blackstenius skadad. Anfallaren gick ut med ett lindat högerlår.

– Hon fick en känning och ska undersökas. Mer vet vi inte nu, säger klubbens pressansvarige Tore Lund.

I backlinjen startade amerikanskan Emily Sonnett, som blev klar för klubben i veckan och som endast har hunnit med en träning.

– Emily är en jätteduktig spelare och jag tycker ändå att vi hittar ett bra samspel mellan varandra. Det är klart att det är nytt, men jag tycker ändå att vi försöker göra det bästa av det. Det är en jättebra spelare med mycket kvalitet, säger Emma Kullberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!