Derbykämpar dominerar i Veckans Elva: "Väldigt fint samarbete"

Den senaste veckan har bjudit på många derbykamper och flera av spelarna i Veckans Elva har utmärkt sig i dem. Vimmerby och Rimforsa är två av traktens hetaste lag och de premieras med två spelare var i vår uppställning.

Tom Nilsson, Anton Brorsson och Dzenan Hrnic är några av spelarna i Veckans Elva.

Tom Nilsson, Anton Brorsson och Dzenan Hrnic är några av spelarna i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-09 07:00

Målvakt:

Blaise Lama, Järnforsen: JAIK spelade inte som bäst i derbyt hemma mot Virserum. Trots det lyckades de vända och vinna med 2–1. En av hjältarna i JAIK var målvakten Blaise Lama som stod för ett par viktiga rädddningar i avgörande lägen.

Försvarare:

Robin Söderholm, Hebe: Oj, vad bra kaptenen och mittbacken var i toppmatchen mot Frödinge. Söderholm satte knappt en fot fel under 90 minuter och var en riktig gigant. 

undefined
Dzenan Hrnic, SK Lojal

Dzenan Hrnic, Lojal: Spelade resolut och var mycket stark i det defensiva spelet. Bäst i ett Lojal som inte kunde stå emot starka IFK Västervik hemma.

Gustav Stejdahl, Vimmerby: Backen nickade in det viktiga 1–0-målet borta mot Vista och bidrog sedan till den stabila försvarsinsatsen som lade grunden till 3–0-segern. 

Mittfältare:

Jesper Wärnehall, Gullringen: Löpte sig fri och ordnade reduceringen till 2–1 mot Hvetlanda som var startskottet för Gullringens upphämtning. Gör mycket nytta för laget.

Christian Simonsson, Djursdala: Han har lagt av många gånger, men gör alltid comeback. I derbyt mot Södra Vi hoppade den rutinerade mittfältaren in i andra halvlek och gjorde stor skillnad.

undefined
Anton Brorsson

Anton Brorsson, Vimmerby: Fick chansen på mittfältet och visade verkligen vad han går för när Vimmerby vann med 3–0 mot Vista. Jobbar och sliter över stora ytor. 

Arvid Westerling, Horn/Hycklinge: Var planens gigant för Horn som länge såg ut att gå mot en förlust hemma mot Ankarsrum. Då klev Arvid fram som en räddade ängel och kvitterade till 3–3 i slutminuterna.

Anfallare:

Daniel Rambin, Rimforsa: Riffets skyttekung visade vägen med två mål i derbyt mot Kisa. Har behövt ett par matcher för att komma igång på allvar efter en sjukdomsperiod i slutet av försäsongen, men nu är han sig lik igen.

Noel Jackeltoft, Rimforsa: Rivig och en rejäl nagel i ögat för Kisas försvarare och målvakt. Hade ett mycket fint samarbete med Rambin, och han letade sig in i målprotokollet därtill! Har en spelstil som sticker ut och gör honom sevärd.

undefined
Tom Nilsson gjorde Hjorted/Totebos mål.

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo: Den rutinerade lagkaptenen kämpade och slet och vaskade fram en hel del lägen för laget i derbyt mot IFK Tuna. Svarade för ledningsmålet som kunde ha blivit avgörande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!