Grahm blev derbyhjälte

Andreas Grahm hade inte spelat en fotbollsmatch på tre säsonger. Igår hoppade han in i derbyt mot Vimmerby och blev stor hjälte med sina två mål.

Fotboll2005-08-03 06:36

När lagen drabbades samman i våras gick HFK hem med segern efter en 2-1-vinst på Knektavallen. Gårdagens möte slutade även det med en 2-1-seger till grönvitt, även om den inte var imponerande och inte heller helt rättvis.
Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bäst.
Fast det ansåg inte Hultsfreds tränare Tommy Svensson-Pöder:
- Vi spelar ingen bra fotboll idag, men vi är starkare än dem och vi är tuffa att möta. Jag tycker att vi vinner klart rättvist.
Avvaktande inledning
Publiken på Vimarvallen bjöds inte på någon direkt underhållande första halvlek, då inget av lagen lyckades få igång något organiserat spel. Båda lagen slog bort många bollar och hittade inte rätt i passningsspelet.
Den farligaste chansen hade Senad Berisha som missade ett friläge efter att ha blivit framspelad av den kopiöst löpande Jonas Elb.
Fram till den 42 minuten var matchen ett riktigt sömnpiller.
Men då hände någonting.
Andreas Grahm bytte av Johan Carlsson som tvingades utgå på grund av skada.
- "Gagga" är en duktig spelare med stor potential. Han var pigg när han kom in, säger Svensson-Pöder.
Även inledningen av den andra halvleken var inte mycket att ha, även om Vimmerby under de första 20 minuterna kändes som det något tyngre laget.
I den 66:e minuten vaknade matchen till.
Efter en tilltrasslad situation studsade bollen fram till inbytte Andreas Grahm som säkert placerade in bollen i Lars Gustavssons högra hörn.
Stor glädje utbröt i Hultsfred-lägret.
- Det var en snedstuds som jag sköt i fel hörn för målvakten, säger Grahm om målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!