Grahn ger Vimmerby nobben – väljer spel i fyran

Vimmerby IF i division två eller Västerviks FF i fyran? I går meddelade anfallsbjässen Hjalmar Grahn sitt beslut – han stannar i moderklubben VFF. – Huvudanledningen är avståndet till träningarna. Det tar väldigt mycket av ens lediga tid, säger Hjalmar.

"Huvudanledningen är avståndet till träningarna", säger Hjalmar Grahn angående sitt beslut att nobba Vimmerby IF.

"Huvudanledningen är avståndet till träningarna", säger Hjalmar Grahn angående sitt beslut att nobba Vimmerby IF.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2017-01-23 15:52

Den 21-årige anfallsbjässen har tränat parallellt med både Vimmerby IF och Västerviks FF under några veckors tid. Detta för att känna sig för – både vad gäller pendlandet, det fotbollsmässiga och miljön i Vimmerby.
– Det har funkat jättebra i Vimmerby. Det är ett härligt gäng, bra tempo och allt känns lite mer seriöst i VIF jämfört med  VFF, säger Hjalmar Grahn.

Trots det – avståndet mellan hemmet i Västervik och träningarna i Vimmerby var det som till slut fällde avgörandet.
– Tidigare har det ju varit fler killar som pendlar från Västervik till Vimmerby, men nu hade jag blivit ensam. Sedan ska jag eventuellt börja plugga i höst – det spelade också in, säger Grahn, som stället för spel i division två ser fram emot en spänannde säsong i fyran med den hårdsatsande moderklubben.

Vimmerby IF:s tränare  Johan ”JC” Carlsson säger så här efter att ha fått det negativa beskedet:
– Inte helt oväntat. Det var lite för mycket som var oklart för att det skulle kännas klockrent.

– Även om det ser bra ut på forwardssidan är det lite synd. Hjalmar är en bra kille och på alla sätt en intressant spelare

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!