Granqvist nära comeback – ger inte upp EM

Andreas Granqvist hoppas göra comeback om några veckor. Helsingborgs spelande sportchef, som inte spelat en match på ett halvår, har fortsatt målet att ta en plats i Sveriges EM-trupp. –Just nu är jag väldigt positiv till att vara på plan när vi drar i gång igen i mitten av januari, säger mittbacken.

Andreas Granqvist. Arkivbild.

Andreas Granqvist. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2020-12-24 14:40

Tidigare i veckan presenterade det nyblivna superettanlaget Helsingborg sin nye tränare Jörgen Lennartsson. En rekrytering baserad på långsiktighet och kontinuitet för HIF som i år slutade näst sist i allsvenskan och åkte ur.

Andreas Granqvists plan är att även i fortsättningen ha dubbla roller som sportchef och mittback i fotbollsklubben.

– Min tanke, som alla vet, är att jag vill spela fotboll nästa säsong också och ta mig in i EM-truppen. När jag är på fotbollsplanen är jag spelare och ingenting annat, så våra roller är jättetydliga, sade han på onsdagens presskonferens då Lennartsson presenterades.

Borta i ett halvår

"Granen" var en nyckelspelare och lagkapten när Sverige tog sig kvartsfinal vid VM i Ryssland 2018. Men ihärdiga ljumskproblem har stört 35-åringen sedan dess och hållit honom helt borta från spel i ett halvår (sedan 0–4-matchen mot Kalmar FF i allsvenskan i juni).

När Helsingborg återsamlas i igen efter jul och nyår hoppas han vara aktuell för en comeback tidigt under försäsongen. Granqvist spelade inte i någon av Blågults tio landskamper i år.

Fortfarande rehab

– Jag kör på rehab ganska hårt och hoppas kunna vara ganska nära på att kunna spela fotboll när vi drar i gång igen här i mitten på januari. Sedan får vi se när det nya medicinska teamet (i Helsingborg) har kollat på mig, när vi ses i början av januari. Just nu är jag väldigt positiv till att vara på plan igen när vi drar i gång igen i mitten av januari.

I februari har HIF matcher i Svenska cupen och i maj väntas förbundskapten Janne Andersson ta ut truppen till sommarens EM-slutspel i fotboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!