Green imponerar i Boston – var nära övergång till konkurrenten

I morse kunde ni läsa om innebandyspelaren Jonatan Green. Och jodå. Han är het även som fotbollsspelare. På mer eller mindre egen hand har Green avgjort fyra matcher i säsongsinledningen.

Med vänstermittfältaren Jonatan Green i spetsen har BK Boston, som grundades förra året, fått en perfekt start på säsongen. Det unga laget ligger tvåa i division sex.

Med vänstermittfältaren Jonatan Green i spetsen har BK Boston, som grundades förra året, fått en perfekt start på säsongen. Det unga laget ligger tvåa i division sex.

Foto:

Fotboll2017-06-08 09:35

BK Boston har fått en kanonstart på säsongen och ligger tvåa i division sex.

Målskillnaden efter sex matcher är imponerande 10-2. Men defensiven i all ära. Den största förklaringen till Bostons succéstart är Jonatan Green. Med sina avgörande mål har han räddat sex-åtta poäng till sitt lag.I faktarutan härintill kan ni läsa om hans viktiga mål.
– Jag har aldrig sett mig som någon målskytt, så visst är jag lite förvånad. Det har gått över förväntan, säger han.

Är det något mål som har varit extra skönt?
– Det första målet mot Djursdala i förra veckan var ruskigt skönt. Det var ett skott från 25 meter som gick över deras målvakt. Överlag var det en rolig match. Då hittade vi tillbaka till glöden som vi hade förra säsongen.

På tal om Djursdala var faktiskt Jonatan Green nära en övergång dit nyligen. Han tränade med DSK en gång – men det rann ut i sanden.
– För mig går alltid innebandyn först. Fotbollen är mest en rolig sidogrej. Och i början av säsongen fick jag ingen speltid i Boston eftersom jag inte kunde träna så mycket. Då var jag intresserad av Djursdala. De har ju både ett A-lag och B-lag.

– Men nu har vi hittat en lösning i Boston där jag kan kombinera innebandyn med fotbollen. Det känns bra. Sedan får vi se hur länge jag kan vara med. Jag kör på fram till uppehållet i alla fall.

Hur långt kan Boston räcka i år?
– Topp tre känns som en rimlig målsättning. Att vinna serien blir extremt svårt, men chansen finns... Vi har en mycket bra defensiv. Tre av matcherna har slutat 1-0 till oss. Det säger ganska mycket.

Och med en Jonatan Green i målform lär Boston bli att räkna med. Ikväll är det dags för nästa match: FBSK på borta-plan.
–  Vi får inte underskatta Frödinge. De kämpar alltid hårt och slog ju Södra Vi för ett par veckor sedan, säger Bostons specielle matchvinnare.

Bostons senaste matcher

7 maj
Hammarsgärde-Boston 0-1
Mål: Jonatan Green

29 maj
Rumskulla-Boston 1-5
Mål: Jonatan Green 2 (2-1 och 4-1), Hamis Heidari 2, Bellal Adem Nur

2 juni
Djursdala-Boston 0-2
Mål: Jonatan Green 2

5 juni
Boston-HM IS 1-0
Mål: Jonatan Green 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!