Green tillbaka på Dalavallen som matchvinnare

Jonatan Green, vem annars? Den förre Djursdalaspelaren var tillbaka på Dalavallen och blev matchvinnare – för HM IS. Han utnyttjade en kontring och satte 1–2 i slutet av matchen. "En jätteskön seger, säger tränaren Andreas Stejdahl.

Förre Djursdalaspelaren Jonatan Green avgjorde för HM IS på Dalavallen.

Fotboll2024-06-06 17:02

Det var ett möte i mittens rike då det inför matchen skiljde en poäng mellan lagen, till Djursdalas fördel. Nu är det ombytta roller då HM IS via segern passerade DSK i tabellen.

Och som sagt, det var en vinst som satt hårt åt.

– Det kunde egentligen ha slutat hur som helst. Vissa perioder var vi bättre, vissa var Djursdala bättre. Det var väldigt jämt, anser tränare Stejdahl.

Den uppfattningen delade inte tränarkollegan David Henriksson i DSK.

– Jag tycker att vi är klart bättre och att vi också skapar mycket fler målchanser. Problemet är bara att vi inte är tillräckligt effektiva och konsekventa när vi kommer i de här lägena. Det är inte tillräckligt bra att bara göra ett enda mål, säger Henriksson besviket efteråt.

Gästande HM IS tog ledningen och satte 0–1 i den första halvleken efter en snabb omställning. Kristoffer Oskarsson var säker i sitt avslut och placerade fint in bollen i nät bakom duktige Djursdalamålvakten Linus Palmér Hård. HM IS hade efter målet flera bra möjligheter att utöka till 0–2, men något mer mål blev det inte där. Istället kunde Anton Palmér mycket vackert kvittera i slutskedet av halvleken, då han sköt in bollen i bortre hörnet.

Sen vet ni vad som hände. Jonatan Green utnyttjade en kontring och avgjorde matchen med sitt mål.

David Henriksson valde att inte framhålla någon spelare. Stejdahl hyllade särskilt målvakten Hugo Pettersson, Felix Stejdahl och Erik Stejdahl.