Greenwood sparkas efter våldtäktsanklagelserna

Mason Greenwood kastas ut från Manchester United. 21-åringens kontrakt rivs efter en internutredning av bland annat misstänkt våldtäkt – trots att polisens förundersökning tidigare lades ner. "Han har begått ett misstag", skriver United i ett pressmeddelande.

Mason Greenwood. Arkivbild.

Mason Greenwood. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira

Fotboll2023-08-21 16:05

Greenwood spelade senast för Manchester United den 22 januari 2022.

Åtta dagar senare stängdes han av från spel efter att bilder och ljudupptagningar på misstänkta brott spridits på sociala medier.

Samma dag greps anfallaren av polis – misstänkt för att ha våldtagit och misshandlat en kvinna.

Förundersökningen lades ner i februari i år efter att åklagarsidan meddelat att flera nyckelvittnen hoppat av och att ny bevisning presenterats.

Sedan dess har Manchester United gjort en internutredning av händelserna och Greenwood har fått träna på egen hand.

Nu är klubben klar med utredningen och Greenwood är inte välkommen tillbaka till truppen.

Greenwood uttalar sig

I ett uttalande skriver United att 21-åringen har begått ett misstag som han måste ta ansvar för.

"Baserat av bevisen som fanns tillgängliga för oss har vi dragit slutsatsen att det inte gick att säkerställa att Mason inte har begått de brott han från början åtalades för. Alla inblandade, inklusive Mason, inser svårigheterna att återuppta karriären i Manchester United", skriver PL-klubben.

Mason Greenwood själv skriver att han förstår de som har valt att döma honom baserat på vad de har fått se och höra på sociala medier.

"Jag förstår att de tänker sig det värsta. Jag lärde mig (under min uppväxt) att våld och trakasserier är fel, oavsett relation. Jag har inte gjort något av det jag har anklagats för", skriver anfallaren.

"Dags att betala tillbaka"

Greenwood gjorde sin första och hittills enda landskamp för England i september 2020. Då skickades han hem från landslagssamlingen efter att ha bjudit in kvinnor till hotellrummet på Island, vilket bröt mot de dåvarande karantänsreglerna.

"Jag är tacksam mot min familj och alla som har stått vid min sida. Det är nu dags för mig att betala tillbaka, och jag strävar efter att vara en bättre pappa och en bättre person".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!